20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRomânia dispare până în anul 3200, iar ultima femeie din Hong Kong...

România dispare până în anul 3200, iar ultima femeie din Hong Kong se naşte în 2798

Populaţia României va dispărea până în jurul anului 3200, cea din Hong Kong nu va apuca anul 2.800, iar populaţiile din Germania, Spania, Italia şi Rusia nu vor vedea nici ele următorul mileniu, dacă se menţine trendul descendent al ratei natalităţii în lume, informează Mediafax.

Potrivit unui material publicat în The Economist, multe femei din zonele prospere ale Asiei au intrat în “greva căsătoriilor”, preferând să rămână singure toată viaţa, decât să se mărite.

Acesta este unul dintre motivele pentru care ratele natalităţii în Asia au scăzut, fenomenul extinzându-se însă şi în alte 83 de ţări şi teritorii din restul lumii.

Astfel, femeile nu vor avea suficiente fiice care să le înlocuiască, împiedicând creşterea ratelor natalităţii. De exemplu, în Hong Kong, 1.000 de femei dau naştere la numai 547 de fete, potrivit datelor din zilele noastre. Dacă situaţia nu s-ar schimba, aceste 547 de fiice vor fi urmate, la rândul lor, de numai 299 de fete, şi aşa mai departe.

La această rată a natalităţii, în 25 de generaţii, populaţia feminină a Hong-Kong-ului se va micşora de la 3,75 de milioane la una. Având în vedere că vârsta medie a mamelor care nasc în Hong Kong este de 31,4 ani, este de aşteptat ca ultima femeie să se nască în anul 2798.

Mergând pe aceeaşi logică, Japonia, Germania, Rusia, Italia şi Spania nu vor vedea următorul mileniu. De asemenea, China, cu o istorie de cel puţin 3.700 de ani, mai are doar 1.500 de ani, dacă trendul prezent se menţine. The Economis ia în calcul rata natalităţii estimatăm de ONU pentru perioada 2010 – 2015.

Totodată, populaţia din România va dispărea în jurul anului 3200, cea din Portugalia în anul 3000, iar cea din Bosnia şi Herţegovina în 2.700. În cazul Canadei, estimările indică anii 4400-4500, iar în cel al Braziliei anul 5000.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă