Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Romania, codasa la educatie

Prin programul "Vreau in clasa a noua", lansat de World Vision Romania, 1.000 de copii defavorizati din mediul rural vor merge la liceu de la toamna. Scopul programului in 2008 consta in gasirea a 1000 de sponsori, persoane ...

Share

Aida Danaila 0 comentarii

13.03.2008 - 00:00
Prin programul "Vreau in clasa a noua", lansat de World Vision Romania, 1.000 de copii defavorizati din mediul rural vor merge la liceu de la toamna.
Scopul programului in 2008 consta in gasirea a 1000 de sponsori, persoane fizice, care sa sprijine copii de la tara sa urmeze liceul la oras. Potrivit statisticilor, tara noastra se situeaza pe ultimul loc in Europa vizavi de participarea la o forma de educatie a tinerilor cu varsta intre 15 si 24 de ani. Cei mai defavorizati sunt copiii de la tara.  In 2007, doar 24,54% au urmat liceul, cea mai mare rata a abandonului scolar in mediul rural inregistrandu-se la nivelul claselor a IX-a si a X-a. Multi copii renunta la scoala din cauza saraciei, a lipsei de sustinere a familiei si a dificultatilor de adaptare la mediul liceal de la oras. Avand in vedere toate aceste statistici de necontestat, World Vision Romania urmareste  sa sustina educatia absolventilor de gimnaziu de la sate care doresc sa urmeze liceul in orasele invecinate si nu au posibilitatea financiara.  Costurile lunare necesare intretinerii unui tanar la liceu sunt de aproximativ 250 lei/luna. Din respectivele costuri, fiecare bursa oferita de persoanele fizice doritoare sa se implice va fi de 100 de lei, diferenta urmand a fi acoperita de catre World Vision Romania prin alte programe ale sale de colectare de fonduri. Tinerii inclusi in program sunt selectati in urma unei anchete sociale, pe baza  rezultatelor scolare, hotararea parintilor de a-si incuraja si sprijini copiii in continuarea studiilor, motivatia si angajamentul elevilor de a merge la scoala si nivelul de trai – cel mult 300 lei venit net pe membru de familie. La adresa www.worldvision.ro sunt disponibile detalii suplimentare privind programul.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...