Robor la trei luni stagnează, miercuri, la 1,78%, dar indicele la 6 luni continuă să crească

ROBOR la trei luni, indicele în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a rămas, miercuri, la 1,78%, iar indicele la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, s-a majorat la 1,92%, de la 1,91%, cât a fost cotat marţi, conform BNR.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 11.10.2017 - 12:04

ROBOR la trei luni, indicele în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a rămas, miercuri, la 1,78%, iar indicele la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, s-a majorat la 1,92%, de la 1,91%, cât a fost cotat marţi, conform BNR.

De asemenea, indicele ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut la 1,94%, de la 1,93%, cât a fost cotat pe 10 octombrie.

La începutul lunii septembrie, ROBOR la trei luni era cotat la 0,92%, iar la începutul acestui an la 0,87%.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...