Reacția unei judecătoare CSM, după scandalul din DNA: Politicienii vor face întotdeauna din Justiţie balaurul care să îi transforme pe ei în Feți-Frumoși

Judecătoarea CSM Andreeea Chiș a comentat, miercuri seara, la postul Realitatea TV, scandalul din interiorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), precizând că politicienii „vor face din Justiție balaurul care să îi transforme în Feți-Frumoși”.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

06.07.2017 - 15:19

Judecătoarea CSM Andreeea Chiș a comentat, miercuri seara, la postul Realitatea TV, scandalul din interiorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), precizând că politicienii „vor face din Justiție balaurul care să îi transforme în Feți-Frumoși”.

Prezentă la o emisiune de pe postul Realitatea TV, Andreea Chiș a vorbit despre ședința la care au participat procurorii revocați la cererea șefei DNA, Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga.


Citește și:  Petre M. Iancu: Poporul şi ura pe puterea lui. Ce învăţăm din dosarul acuzelor în contra DNA? | COMENTARIU DW

„Cum e posibil ca, la instigarea unei clasei politice penale, o parte a societăţii să se năpustească s-o sfâşie pe şefa DNA, deşi bilanţul ei certifică faptul că ea personal şi nu doar instituţia ei e o speranţă concretă de democraţie veritabilă? Cum e posibil ca în aceste condiţii, prea puţini, în afară de preşedinte şi de procurorul general, să-i sară în apărare Laurei Codruţa Kövesi?”, se întreabă jurnalistul Petre M. Iancu, într-un comentariu pentru Deutsche Welle.

„S-a discutat de ce a fost o şedinţă secretă... În această situaţie vorbim de alte proceduri, una era pe rolul secţiei în acea zi, şi plenul CSM este primul care ştie că nu se poate băga în anchete în curs (...). Politicienii întotdeauna vor face din justiţie balaurul care să îi transforme pe ei în feţi frumoşi, pentru că, pentru a fi Făt Frumos, trebuie să ai cu cine să te lupţi, nu? Noi suntem, oarecum din această perspectivă, o victimă perfectă”,  a mai spus ea.

Cu toate acestea, ea susține că atingerea adusă credibilităţii justiţiei trebuie să aibă nişte limite.


Citește și:  Traian Băsescu: În timpul lui Kovesi, DNA a făcut spectacol. În timpul lui Morar, s-a făcut meserie

Fostul președinte al României și liderul PMP, Traian Băsescu, susține că, în timpul mandatului Laurei Codruța Kovesi, „DNA a făcut spectacol”. De de altă parte, el consideră că în perioada în care instituția a fost condusă de Daniel Morar, „s-a făcut meserie".

„Când e vorba de libertatea de exprimare, nu e absolută, nu poate să aducă atingere unor valori ca justiţia, imaginaţi-vă ce înseamnă ca din cauza unor exprimări ale unor politicieni, societatea să îşi piardă încrederea în justiţie. Cred că publicul care urmăreşte orice televiziune trebuie să fie educat şi să aibă capacitatea de a discerne între adevăr şi fals", a subliniat judecătoarea CSM

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să revoce doi procurori din funcție, pe motiv că nu mai respectă codul deontologic. Cei doi au sesizat Inspecția Judiciară, după ce li s-ar fi cerut să facă testul poligraf.

La jumătatea lunii iunie, au fost difuzate mai multe înregistrări audio în care ar fi apărut Laura Codruţa Kovesi în timp ce le-ar fi cerut procurorilor să lucreze, dând însă directive şi către persone cu funcţii, prin exprimări precum : „Ştiţi ce-mi doresc: să <<decapaţi>> instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea” , „Dar altceva mă îngrijorează, că la ăştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm!“.

În replică, DNA a precizat că înregistrările în care ar apărea Kovesi nu sunt autentice şi „conţin o serie de fragmente realizate prin juxtapunere".


Citește și:  VIDEO. Scandal în DNA. CSM, aviz favorabil pentru revocarea procurorilor Țuluș și Moraru, la cererea lui Kovesi. Țuluș acuză ”epurări pe criterii subiective”, iar Moraru - ”un război al unei persoane pentru putere”. LIVE UPDATE

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va discuta, în ședința de marți, cererea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, privind revocarea din funcție a procurorilor Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga, dar și solicitările de încetare a activității formulate de anchetatorii Adrian Țîrlea și Doru Văcaru.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...