13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRăzboiul PSD din Piteşti s-a mutat la DNA

Războiul PSD din Piteşti s-a mutat la DNA

Procurorii anticorupţie din Bucureşti au făcut perecheziţii la Piteşti, la o firmă la care sunt patroni deputatul PSD Cătălin Marian Rădulescu şi fratele acestuia, Cornel. DNA central suspectează operaţiuni comerciale nelegale efectuate în 2013, mai mari de un milion de euro.

În paralel cu ancheta procurorilor anticorupţie din Bucureşti, la sediul serviciului teritorial al DNA din Piteşti se desfăşoară o altă amplă anchetă despre modul în care au fost folosiţi banii publici de administraţiile locale, în care sunt audiaţi circa 40 de primari, apropiaţi de deputatul PSD Mircea Drăghici.

Surse piteştene au declarant pentru Rl că deputatul Cătălin Rădulescu face parte din cercul de influenţă al primarului PSD Tudor Pendiuc, aflat în conflict cu gruparea PSD din jurul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Costică Nicolescu, din care ar face parte deputatul Mircea Drăghici.

Deputaţii PSD Rădulescu şi Drăghici ar fi intrat în competiţie pentru a ocupa locul de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, lăsat gol de baronul PSD Constantin Nicolescu în urma unei hotărâri judecătoreşti definitive din cauza unor suspiciuni de corupţie.

Competiţia dintre cei doi s-ar face inclusiv cu furnizare de documente şi informaţii către DNA, spun surse PSD.

Potrivit acestora, Rădulescu ar fi fost “turnat” la DNA de către oamenii colegului său, deputatul Mircea Drăghici, iar apropiaţii lui Drăghici ar fi anchetaţi pentru că ar fi fost ”turnaţi” de către apropiaţii lui Rădulescu.

Cert e, spun sursele noastre, că amândoi ar fi “avut probe beton unul despre celălalt”, iar DNA este obligat să verifice toate sesizările.

Dosarul Rădulescu: Operaţiuni financiare suspectate de corupţie

Procurorii anticorupţie de la sediul central din Bucureşti al DNA au descins, luni dimineaţa, la sediul firmei SC Concordia Con.Strade din Piteşti, administrat de Cornel Rădulescu, fratele deputatului PSD Cătălin Marian Rădulescu.

Procurorii au ridicat, între altele, mai multe documente legate de lucrări de construcţii subcontractate de firma fraţilor Rădulescu de la societatea Astaldi, care realizează un tronson de autostradă din zona Sibiului.

Cornel Rădulescu, fratele deputatului PSD a declarat pentru Rl aseară, când încă nu se finalizase percheziţia la societatea Concordia Con. Strade, că “nu ştiu exact ce urmăresc procurorii, dar acum îmi cer documente legale de construirea de către firma noastră a unor grupuri operaţionale necesare Astaldi, mai précis a unor magazii pentru materiale antiderapante, plus alte două grupuri de clădiri construite de noi. N-aş putea să vă spun care e valoarea acestor lucrări, dar probabil depăşeşte 1.000.000 de euro”.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost director general executiv la societatea Concordia Con Strade, pe care o deţine cu fratele său. Parlamentarul a declarat pentru Rl că şi-a dat demisia din funcţia de director executiv al societăţii înainte de a deveni deputat, în 2012, deci că nu avea cum să comită în 2013 operaţiuni ilegale la firmă.

“ Dintre toate firmele pe care le deţinem, doar SC Concordia Con Strade mai este în activitate. Noi am avut nişte contracte la Constanţa cu fonduri BEI, contracte care s-au oprit. Am mai avut lucrări şi în Argeş. Acum avem doar lucrări în subantepriză. Nu vă pot spune valoarea lor pentru că sunt contracte confidenţiale” ne-a declarant deputatul PSD.

Domnia sa ne-a confirmat că este revoluţionar cu patalama, că face parte din ordinul Cavalerilor de Malta, că a deţinut “Hanul Cavalerilor”.

Deputatul a recunoscut faptul că, în urmă cu câţiva ani, a fost cercetat penal pentru că a condus un Hummer fără a avea carnet pentru un astfel de autovehicul, dar că nu ar fi fost pus sub învinuire deoarece “nu am ştiut că nu am voie să-l conduc”. A admis, însă, că necunoaşterea legii nu absolvă de vină, dar că aceste lucruri le-a aflat abia după ce a devenit parlamentar.

Surse judiciare au susţinut pentru România Liberă că atunci s-a început urmărirea penală împotriva lui Rădulescu, atât pentru conducerea unui autovehicul fără carnetul de categorie “C”, cât şi pentru folosirea unui număr de înregistrare fals, dar că la final a fost scos de sub urmărire pe motiv că a încurcat numărul cu un alt număr de maşină pe care îl poseda , iar pentru conducerea fără carnet nu au existat ”toate elementele constitutive ale infracţiunii”.

Dosarul celor 40 de primari din cercul deputatului PSD Drăghici

Din gruparea deputatului Mircea Drăghici ar fi cercetaţi peste 40 de primari PSD, suspectaţi de cheltuirea nelegală a banilor publici. În acest caz, ancheta este coordonată de serviciul territorial al DNA din Piteşti. Ieri au avut loc mai multe audieri în acest dosar.

Reamintim că în februarie 2011, procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva deputatului PSD Mircea Drăghici şi a preşedintelui de atunci a CJ Argeş, Constantin Nicolescu, într-o cauză care viza atribuirea unor contracte pentru realizarea de studii de fezabilitate în mai multe localităţi.

Informaţiile au apărut în rechizitoriul din 16 mai 2011, prin care fostul preşedinte al CJ Argeş, Nicolescu era trimis în judecată într-un alt dosar penal. Deputatul PSD Mircea Drăghici nu a putut fi contactat.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă