Raed Arafat, noul ministru al Sănătăţii, A DEPUS JURĂMÂNTUL. Află ce i-a spus Băsescu!

UPDATE: "Am o rugăminte la dumneavoastră - Legea Sănătăţii. S-a ratat în ianuarie, poate până în decembrie reuşim să o depunem la Parlament", a declarat preşedintele Traian ...

Share

Ema Ene 0 comentarii

07.11.2012 - 13:11

UPDATE: "Am o rugăminte la dumneavoastră - Legea Sănătăţii. S-a ratat în ianuarie, poate până în decembrie reuşim să o depunem la Parlament", a declarat preşedintele Traian Băsescu, după ce Arafat a depus jurământul. "În rest, vă doresc mult succes şi să auzim numai de bine după alegeri", a adăugat el.

Citeşte şi Antonescu a REFUZAT să meargă la Cotroceni pentru ceremonia lui Arafat. Vezi cum şi-a motivat gestul

UPDATE: Raed Arafat a depus jurământul de învestire în funcţia de Ministru al Sănătăţii

UPDATE: Premierul Victor Ponta a comentat, miercuri, numirea lui Raed Arafat în funcţia de ministru al Sănătăţii.

Citeşte şi Editorial: Ce legătură are revanşa lui Raed Arafat cu viitorul lui Băsescu

"Domnul Arafat nu şi-a dorit poziţia de ministru. Dacă voi reuşi să-l conving şi după 9 decembrie să rămână în guvern va fi foarte bine", a declarat Ponta.

Citeşte şi Raed Arafat a depus jurământul cu Coranul şi Biblia pe masă

_ _ _ _

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii din România, Raed Arafat a fost numit ministru al Sănătăţii, potrivit unui comunicat remis, miercuri, de Administraţia Prezidenţială.

”Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de numire a lui Raed Arafat în funcţia de ministru al Sănătăţii”,  se arată în comunicat.

Raed Arafat ar urma să depună, miercuri la ora 19:00, jurământul de învestitură.

La începutul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a fost desemnat ministru interimar al Sănătăţii, printr-un decret semnat de către preşedintele Traian Băsescu, aminteşte Mediafax.

Ponta a arătat atunci că subsecretarul de stat Raed Arafat nu a dorit să ocupe postul de ministru şi că, în calitate de şef al Guvernului, nici nu intenţionează să desemneze o altă persoană ca ministru până la alegerile parlamentare din luna decembrie.

În 2 octombrie, premierul spunea că Raed Arafat l-a informat că nu vrea să deţină portofoliul Sănătăţii după alegeri, în noul Guvern, el precizând că, în această situaţie, va fi nominalizat un alt ministru, cu un mandat şi o strategie clare.

Ponta a ocupat postul de ministru interimar după ce Vasile Cepoi a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătăţii. Potrivit Constituţiei, art.107, alin.4, desemnarea de către preşedintele României a unui ministru interimar, la propunerea primului-ministru, se face pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

Premierul anunţa, în 26 octombrie, că, la expirarea celor 45 de zile în care are dreptul să ocupe postul de ministru interimar al Sănătăţii, va desemna un alt membru al Guvernului să exercite această funcţie, precizând însă că, de fapt, ministerul este condus de către subsecretarul de stat Raed Arafat

"În momentul în care se formează noul guvern în mod sigur voi numi un alt ministru. Până atunci, la expirarea celor 45 de zile în care am eu dreptul să vorbesc formal, să acopăr funcţia de ministru al Sănătăţii, probabil voi numi un alt membru al Guvernului care să asigure formal conducerea, însă în fapt o face Raed Arafat", a spus Ponta la RTV.

 

Citește totul despre:

Comentarii