18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialRadulian (INFP): Cutremurul de miercuri din Vrancea este o activitate seismică obișnuită....

Radulian (INFP): Cutremurul de miercuri din Vrancea este o activitate seismică obișnuită. Nu avem motive să ne speriem

Cutremurul produs miercuri dimineața este unul tipic din zona Vrancea și în general aceste cutremure nu prea au replici, a declarat, pentru AGERPRES, Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

“Cutremurul a avut loc în zona Vrancea și a fost unul tipic pentru această zonă. Seismul s-a resimțit în diferite locuri de pe teritoriul țării și afară cu diferite intensități. Intensitatea se măsoară pe scara Mercalli și arată modul cum este simțit el la suprafață și pot să fie în diferite locuri diferite intensități”, a explicat Radulian.


CUTREMUR de 5,3 grade, în Vrancea, resimțit și în București, precum și în mai multe orașe din țară. Nu s-au înregistrat apeluri la 112. ISU face apel la calm.


Acesta a precizat că astfel de cutremure, considerate “moderate”, de obicei nu au replici, sau dacă au acestea sunt mici și a subliniat că “nu ne așteptăm la ceva mai puternic”.

“În general cutremurele astea, noi le zicem moderate, nu prea au replici, sau dacă au, au puține. Nu este exclus să fie o replică, două, dar oricum, sunt mici și nu sunt importante. Nu ne așteptăm la ceva mai puternic. În zona respectivă a fost o activitate obișnuită. Nu este ceva ieșit din comun. Ne încadrăm într-o activitate obișnuită, zic eu, nu avem motive să ne speriem”, a spus Radulian.

Potrivit acestuia, magnitudinea cutremurului a variat la agențiile din domeniu, deoarece “au date diferite, metode diferite, iar magnitudinea poate să difere de la o agenție la alta”.


Cum reacționează internauții din România și Republica Moldova pe Facebook, după cutremurul de miercuri noapte: Conform purtătorului de cuvânt al preşedintelui Igor Dodon, cutremurele care vin din România sunt o formă de românizare forțată | FOTO + VIDEO


În ceea ce privește site-ul INFP, care s-a blocat imediat după producerea cutremurului, Radulian a menționat “o problemă tehnică”, la server.

“Este o problemă la site. S-a blocat serverul. Nu știu de ce sunt problemele astea. Am înțeles că sunt probleme tehnice”, a spus el.

Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă