Radu Mazăre, despre sechestrul pe bunuri: Nu mă plâng, am din ce să trăiesc

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, spune că, deși i-a fost pus sechestru pe bunuri, nu îi va fi greu să se descurce în continuare, întrucât mai are bani cash.

Share

Andra Mitu 0 comentarii

Actualizat: 25.06.2015 - 17:00

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, spune că, deși i-a fost pus sechestru pe bunuri, nu îi va fi greu să se descurce în continuare, întrucât mai are bani cash, informează Mediafax.

“Am sechestru pe apartament, pe maşinile cu care mai merg, dar mai am banii cash din care pot să cheltuiesc şi pot să-mi plătesc şi avocaţii. E rău pentru toţi cei care intră şi ajung în situaţii din astea, tuturor li se pune sechestru şi nu mai are nici familia din ce să trăiască, nici avocaţii din ce să-i plătească. Dar mai am prieteni, să ştii. Şi nu, Doamne fereşte, hai să nu mă plâng, am din ce să trăiesc”, a spus Mazăre.

Citește și: Radu Mazăre, DEZVĂLUIRI din închisoare. Cum se comporta Vanghelie

Radu Mazăre a afirmat, joi, la Constanța, că la Înalta Curte de Casație și Justiție nu s-a mai întâmplat să fie două complete de divergență pe chestiuni de măsuri preventive, într-o perioadă scurtă de timp, așa cum a fost în cazul său.

“Discutând cu avocații, și avocați vechi, mi-au spus că așa ceva nu au întâlnit de când pledează la Înalta Curte în sensul în care pe o perioadă de o lună și ceva la măsuri preventive, discutăm despre arest sau arest la domiciliu sau eliberare, să fie două complete de divergență. Asta înseamnă că două judecătoare nu s-au înțeles, una dorind să mă elibereze și a doua nu și atunci e nevoie să intre și al treilea. La Înalta Curte unde sunt cei mai de sus magistrați din România, completul de divergență este numai pe fond, pe chestiuni serioase, niciodată nu s-a întâmplat lucrul ăsta. (...) Tot ceea ce s-a întâmplat din momentul în care m-au arestat și până acum toate declarațiile confirmă lucrurile spuse de mine când am fost eliberat prima oară. Asta cred că este ceea ce le-a determinat pe judecătoare, aceleași judecătoare care mi-au menținut măsuri de arestare, să mă elibereze”, a explicat fostul edil.

Radu Mazăre a revenit, joi, la Constanța, după trei luni petrecute în arest preventiv, el prezentându-se la sediul Poliției Județene pentru a stabili programul controlului judiciar.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis, miercuri, contestaţia lui Radu Mazăre la măsura arestului preventiv şi a decis, definitiv, ca fostul edil să fie cercetat sub control judiciar.

Citește și: Radu Mazăre SCAPĂ de arest. Fostul primar, cercetat sub CONTROL JUDICIAR

El a părăsit, miercuri seară, Arestul Central al Poliţiei Capitalei, unde se afla de la începutul lunii aprilie.

Radu Mazăre a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Tot atunci a fost emis un mandat de arestare şi pentru Strutinsky, însă acesta era deja arestat preventiv într-un alt dosar.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...