16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialRadu F. Alexandru (PDL) acuză "imixtiunea Guvernului Ponta în libera funcţionare a...

Radu F. Alexandru (PDL) acuză “imixtiunea Guvernului Ponta în libera funcţionare a TVR”

Senatorul PDL Radu F. Alexandru a declarat, într-un comunicat remis romanialibera.ro, că decizia ANAF de a debloca conturile TVR este una politică, specificând că el i-a fi cerut premierului Victor Ponta deblocarea conturilor înainte de numirea lui Radu Călin Cristea în funcţia de director general-interimar al TVR de către USL.

“Astăzi, dl. Radu Călin Cristea, directorul general-interimar al Televiziunii Române, instalat de USL după demiterea vechii conduceri a SRTV, a declarat că “Decizia Guvernului de a permite ANAF să deblocheze conturile TVR asigură televiziunii publice “o gură de oxigen” şi o fereşte “de situaţii umilitoare” “, se arată în comunicat. Senatorul precizează că “nu pot să nu reclam confirmarea publică a motivaţiei politice care a dus anterior la blocarea conturilor TVR – aceeaşi motivaţie politică în virtutea căreia astăzi ANAF, ca urmare a deciziei Guvernului, a suspendat executarea silită a postului naţional de televiziune”.

Senatorul a mai specificat că i-a cerut premierului Victor Ponta să suspende executarea silită a postului naţional de televiziune “n căutarea măsurilor celor mai adecvate pentru recuperarea graduală a creanţelor la stat”. Premierul i-ar replicat acestuia că “TVR trebuie să îmi prezinte o soluţie mie şi cetăţenilor care dau bani la taxa de televiziune cum se reorganizează în viitor ca să nu producă acele datorii”.

“Ţinând cont de gravitatea situaţiei, în conformitate cu prevederile Art. 148., al. 2, lit. d, O.G. nr. 92/2003, Codul de Procedură fiscală: “Executarea silită se suspendă pe o perioadă de cel mult 6 luni în cazuri excepţionale şi doar o dată pentru acelaşi debitor, prin Hotărâre de Guvern.” i-am cerut public premierului Ponta să suspende executarea silită a postului naţional de televiziune, în căutarea măsurilor celor mai adecvate pentru recuperarea graduală a creanţelor la stat. Dl. Victor Ponta a refuzat deblocarea conturilor afirmând că: “TVR trebuie să îmi prezinte o soluţie mie şi cetăţenilor care dau bani la taxa de televiziune cum se reorganizează în viitor ca să nu producă acele datorii” “, se arată în comunicat.

Radu F. Alexandru este de părere că “suntem în faţa unei probe flagrante a imixtiunii Guvernului Ponta în libera funcţionare a TVR”.

Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă