4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRADET a anunțat când va da drumul la căldură în București

RADET a anunțat când va da drumul la căldură în București

Reprezentanții RADET susțin că în cazul în care se vor înregistra încă două nopți cu temperaturi de sub 10 grade Celsius vor începe furnizarea de agent termic în caloriferele bucureștenilor. Cel mai devreme aceștia ar putea da drumul la căldură în decursul zilei de marți.

“În clipa în care se vor îndeplini condițiile legale pentru furnizrea agentului termic, noi vom face această furnizare, nimeni nu va fi afectat de lucrarea pe care noi o avem. În noapte de sâmbătă spre luni au fost îndeplinite condițiile sub 10 grade. Dacă și mâine noapte vor fi tot sub 10, marți dimineața vom putea porni furnizarea agentului termic în București”, a declarat directorul general RADET, Valentin Vițalariu, conform B1 TV.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, mercurul din termometre nu a mai depăşit 10 grade Celsius. Potrivit legii, dacă situaţia se va repeta încă două nopţi, RADET va trebui să înceapă furnizarea agentului termic.

Reprezentanţii RADET susţin că sunt gată să furnizeze agentul termic pentru toţi locuitorii Capitalei. Cu toate acestea, în orice moment pot apărea probleme. Toată reţeaua de conducte din Bucureşti e mai veche de 20 de ani, iar Regia a avut bani doar pentru cârpeli, nu şi pentru înlocuirea ţevilor. 

RADET a rezolvat până acum 54 dintre cele 75 de avarii majore care puneau în pericol furnizarea agentului termic către consumatori. Luni vor începe ultimele probe.

 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă