14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPSD: Boc tergiverseaza numirea unor persoane propuse de social-democrati

PSD: Boc tergiverseaza numirea unor persoane propuse de social-democrati

Mai multi lideri ai PSD, printre care liderul formatiunii, Mircea Geoana si presedintele filialei Bucuresti, Marian Vanghelie, i-au reprosat, luni, premierului Emil Boc, tergiversarea numirii in functii guvernamentale a unor persoane propuse de social-democrati.

Liderii PSD i-au reprosat lui Boc, luni, in timpul sedintei Biroului Politic de Coordonare Centrala, ca tergiverseaza numirea oficiala a unor secretari de stat deja propusi de PSD.

Surse participante la discutiile dintre liderii PSD si cei ai PDL au declarat, pentru Mediafax, ca Mircea Geoana si Marian Vanghelie si-au exprimat nemultumirea ca Boc nu a numit inca secretar de stat in MAI pe Mincu Silvestru si pe Ionel Georgescu la sefia DGIPI.

Aceleasi surse au relatat ca argumentul invocat de Boc a fost ca PSD a inaintat propunerile de secretari de stat in MAI doar pentru Silvestru si Georgescu, in timp ce el astepta ca PSD sa isi reinnoiasca propunerile pentru toate functiile de la vargul MAI care ii revin potrivit protocolului.

PSD a decis sa ii pastreze in functii de secretar de stat in MAI pe trei din cei patru propusi de fostul ministru Gabriel Oprea si numiti de Boc – Mihai Viorel Fifor, Radu Stancu, Catalin Vrabie – si sa ii inlocuiasca pe Nicolae Moldovan si Virgil Ardelean cu Mincu Silvestru, respectiv Ionel Georgescu.

Sursele mentionate au mai aratat ca dupa ce Boc a motivat intarzirea numirilor prin faptul ca astepta de la PSD intreaga lista de propuneri pentru MAI, social-democratii au decis sa ii inainteze premierului, cel mai tarziu marti, prin Dan Nica sau prin ministrul Internelor Liviu Dragnea, lista completa a secretarilor de stat in MAI, care sa ii includa si pe cei trei reconfirmati de PSD in functii.

Aceleasi surse au mai afirmat ca liderii PSD si Emil Boc au ajuns la un acord ca nici PDL, nici PSD sa nu comenteze propunerile pentru diverse functii guvernamentale facute de cele doua partide, sub conditia ca premierul sa nu mai tergiverseze, sub diverse pretexte, oficializarea in functii a unor persoane propuse de PSD.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă