Proteste cu mii de oameni împotriva Guvernului și a PSD. Jandarmii au amendat doi tineri care au aruncat hârtie igienică în curtea PSD

Peste 3000 de oameni au participat la protestul din centrul Capitalei. Una dintre scandările acestora a fost "Nu vrem să fim o nație de hoți".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.11.2017 - 23:11

Mii de oameni au protestat, duminică seară, în întreaga țară, împotriva măsurilor economice elaborate de alianța PSD - ALDE și puse în practică de Guvernul Tudose.


UPDATE 21,00: Jandarmeria Capitalei a amendat doi tineri prostestatari care au aruncat suluri de hârtie igienică, peste gard, în curtea sediului central al PSD din Bulevardul Kiseleff.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a declarat că amenda a fost aplicată pe baza legii care interzice aruncarea de orice fel de obiecte în timpul demonstrațiilor. Pe de altă parte, oficialul Jandarmeriei a sugerat că s-au luat măsuri mai dure asupra demonstranților întrucât sediul PSD, unde s-au dus aceștia, se află în apropierea unor ambasade, care sunt obiective cu regim special.

Într-adevăr, lângă sediul central al PSD se află sediul Ambasadei Rusiei.


UPDATE 19,45: Peste 3000 de oameni participă în acest moment la protestul din centrul Capitalei. Una dintre scandările acestora este "Nu vrem să fim o nație de hoți".


În București, peste o mie de oameni s-au strâns în fața Palatului Victoria și de acolo au pornit în marș spre sediul central al PSD. Demonstranții scandează "Demisia!".

Una dintre revendicările cu caracter economic este renunțarea la Ordonanța de Urgență care ar aduce modificări asupra Codului Fiscal.

La Cluj Napoca protestează circa 1000 de oameni. Alte câteva sute s-au adunat să protesteze la Brașov, la Timișoara și în alte mari orașe ale țării.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, întrebat ce părere are despre aceste acțiuni de protest, a susținut că demonstranții ar fi dezinformați.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...