Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PROTEST LA BÂRLAD faţă de exploatarea gazelor de şist

 Peste 10.000 de localnici sunt aşteptaţi să iasă, luni la Bârlad, din nou în stradă să-şi arate dezaprobarea faţă de metoda fracturării hidraulice, folosită de compania americană Chevron pentru exploatarea ...

Share

Rl online 0 comentarii

27.05.2013 - 18:03

 Peste 10.000 de localnici sunt aşteptaţi să iasă, luni la Bârlad, din nou în stradă să-şi arate dezaprobarea faţă de metoda fracturării hidraulice, folosită de compania americană Chevron pentru exploatarea gazelor de şist, informează Realitatea.net.

Oamenii sunt nemulţumiţi că Ministerul Mediului a eliberat autorizaţiile pentru explorarea gazelor în Bârlad, Costineşti şi Vama Veche. Chevron a primit inclusiv permisiunea de a efectua explozii controlate la o adâncime de 10-15 metri în cele trei zone.

Protestul va dura două ore şi are loc în faţa grădinii publice din oraş. Participanţii spun că exploatarea gazelor prin fracturare hidraulică este foarte periculoasă, pământul şi pânza freatică fiind grav afectate.

În mai multe ţări europene, printre care Bulgaria şi Franţa, această metodă de extragere a gazelor a fost interzisă.

 Citeşte şi: Cum schimbă lumea Revoluţia Gazelor de Şist din America

De ce nu s-au bătut marii investitori pe pachetul de 1,77% din Petrom expus în galantarele FP?

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...