Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Protest al bicicliștilor în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara

Aproape 400 de bicicliști au protestat, vineri seară, în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara, față de decizia primăriei de a le interzice accesul pe străzile pietonale din centrul istoric.

Share

Cristian Ionescu 0 comentarii

Actualizat: 02.10.2015 - 21:38

Aproape 400 de bicicliști au protestat, vineri seară, în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara, față de decizia primăriei de a le interzice accesul pe străzile pietonale din centrul istoric, potrivit Mediafax.

Cele câteva sute de bicicliști s-au adunat în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara în jurul orei 19.00, apoi au pornit în marș, în sunet de claxoane, pe lângă biciclete pe mai multe străzi centrale ale orașului.

Protestatarii au avut afișe cu mesaje precum ”Merg cu bicicleta la muncă”, ”Sunt biciclist în Timișoara”, ”Participant la traficul din Timișoara”.

Manifestarea a fost organizată pe o rețea de socializare și s-a încheiat fără incidente, după o oră, când bicicliștii au revenit în Piața Victoriei și s-au așezat pe jos, pe platoul din fața Operei Naționale Române timp de câteva minute.

Oamenii au protestat față de decizia Comisiei de circulație din Primăria Timișoara de a interzice accesul pe biciclete pe străzile pietonale din centrul orașului.

Bicicliştii din Timişoara au iniţiat şi o petiţie online, prin care cer ridicarea interdicţiei de circulaţie cu biciclete pe străzile pietonale din centrul oraşului.

Mai multe indicatoare rutiere care interzic accesul bicicliştilor în centrul istoric al Timişoarei au fost montate luni, urmând ca astfel de semne de circulaţie să fie instalate şi pe alte 14 străzi care în prezent se află în şantier şi care vor deveni pietonale la finalizarea lucrărilor.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că reprezentanţii Comisiei de circulaţie din cadrul primăriei au decis amplasarea acestor indicatoare şi că vor fi montate indicatoare speciale şi pentru cei care folosesc role.

Potrivit reprezentanţilor ”Verde pentru biciclete”, comunitatea bicicliștilor din municipiu, în Timişoara sunt peste 16.000 de biciclişti.

Citește totul despre:

Comentarii