Proiectul pentru achiziționarea primului sistem de rachete Patriot ajunge luni la Senat

Proiectul de lege privind achiziționarea primului sistem de rachete Patriot va intra luni în ședința Biroului permanent al Senatului, a anunțat, sâmbătă, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.11.2017 - 16:49

Proiectul de lege privind achiziționarea primului sistem de rachete Patriot va intra luni în ședința Biroului permanent al Senatului, a anunțat, sâmbătă, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, citat de Agerpres.

"Suntem deja în linie dreaptă, miercuri a fost aprobat în ședință de Guvern acest proiect de lege, luni intră în ședința Biroului permanent al Senatului și intră în procedură de urgență în Senat, sperăm ca cel mai târziu peste două săptămâni să avem aprobarea Senatului, să mergem în Camera Deputaților, sunt în pregătiri ca, de îndată ce proiectul de lege a fost aprobat de Parlamentul României, să putem să facem plata primului sistem Patriot, sistem care va deveni operațional cel mai probabil în 2019", a precizat sâmbătă Fifor, care a participat la o ceremonie ocazionată de Ziua Veteranilor.

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, proiectul de lege privind achiziționarea primului sistem de rachete Patriot.

Conform Executivului, proiectul de lege se referă la achiziționarea, începând cu anul 2017, a șapte sisteme de rachete sol-aer Patriot — dintre care patru sisteme destinate înzestrării Statului Major al Forțelor Aeriene și trei sisteme destinate înzestrării Statului Major al Forțelor Terestre — și a echipamentelor aferente, în valoare totală de circa 3,9 miliarde USD fără TVA.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...