12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialProdusele etnobotanice interzise în Iaşi

Produsele etnobotanice interzise în Iaşi

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a dispus, joi, o serie de măsuri pentru interzicerea produselor etnobotanice pe raza municipiului, până când Consiliulul Local va aproba un regulament de autorizare şi funcţionare a societăţilor care comercializează astfel de substanţe, anunţă NewsIn.

Potrivit primarului, dispoziţia prevede interzicerea oricărui produs care poate avea efecte similare cu cele ale plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante sau psihotrope.

Primarul a subliniat că sunt interzise şi produsele care pot fi asemănate cu medicamentele sau suplimentele alimentare fără ca ele să fie autorizate sau, după caz, notificate şi înregistrate conform prevederilor legale.

“Aceste măsuri sunt valabile temporar până la crearea unui regulament. Legislaţia actuală privind acest tip de produse este incompletă şi incoerentă. Se dau prea multe prerogative unor instituţii care nu mişcă în acest sens”, a declarat primarul, în conferinţă de presă.

Acesta a adăugat că, în paralel cu controalele care vor fi efectuate de echipe mixte la punctele de lucru unde se vând astfel de produse, se va încerca pe cale juridică suspendarea activităţii celor cinci societăţi care au ca obiect de activitate comercializarea acestui tip de produse.

În dispoziţia emisă de primar se precizează că inclusiv publicitatea la produsele etnobotanice se interzice pe teritoriul municipiului Iaşi.

Conform municipalităţii ieşene, în Iaşi există opt puncte de desfacere a produselor etnobotanice, însă, la controale anterioare, poliţiştii au identificat cel puţin 15 astfel de magazine.

Grupul consilierilor locali PNL a iniţiat, la începutul săptămânii, un proiect de hotărâre pentru interzicerea produselor etnobotanice, act care va fi supus dezbaterii aleşilor locali în următoarea şedinţă ordinară.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă