7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialProcurorii îi dau replica ministrului Tudorel Toader, care a sugerat că au...

Procurorii îi dau replica ministrului Tudorel Toader, care a sugerat că au privilegii: Care privilegii?

Preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Bogdan Gabor, felicită CSM pentru avizul negativ pe care l-a emis, joi, asupra proiectului de modificare a legilor Justiției, promovat de ministrul Tudorel Toader.

Bogdan Gabor a declarat la postul RFI că procurorii nu se opun pachetului legislativ pentru a-şi păstra privilegiile, aşa cum sugerează ministrul Tudorel Toader, ci pentru că Executivul condus de Mihai Tudose vrea să trimită Justiţia înapoi în timp.


Tudorel Toader, Tudorel Toader, a afirmat joi seară, la Antena 3 că este convins că votul negativ dat de plenul Consiliului Superior al Magistraturii proiectului de modificare a legilor justiției exprimă și dorința de conservare a actualelor privilegii ale magistraților.

„Aş vrea să felicit CSM pentru mesajul extrem de ferm şi hotărât dat ieri printr-un aviz negativ asupra întregului pachet legislativ propus de către ministrul Justiţiei. Un pachet legislativ care în măsura în care va fi adoptat, va face să ne întoarcem cu foarte mult timp în urmă şi face reversibilă reforma justiţiei. Practic, toate eforturile României începând cu anul 2000 şi până în prezent vor fi anulate", a declarat Bogdan Gabor.

Acesta l-a criticat, la RFI, pe ministrul Justiţiei: „Este regretabil că anumiţi formatori de opinie încearcă să minimizeze sau să ducă în derizoriu acest mesaj foarte clar transmis de către garantul independenţei justiţiei care este CSM, cu afirmaţii care nu fac altceva decât să transmită în rândul opiniei publice o neîncredere în unul dintre cele mai importante organisme ale statului român, respectiv CSM”.

Bogdan Gabor respinge afirmaţiile lui Tudorel Toader privind privilegiile magistraţilor: „În ceea ce priveşte declaraţia ministrului Justiţiei, vă mărturisesc că nici nu am cuvinte să o calific şi aş fi rezervat să o calific într-un fel. Însă eu aş vrea să întreb care sunt acele privilegii pe care le „apără” CSM şi privilegii care aparţin magistraţilor, că eu nu le ştiu. Probabil că se referă la faptul că judecătorii şi procurorii lucrează cu mii de dosare în fiecare zi, la faptul că volumul de muncă datorat faptului că Ministerul de Justiţie nu a promovat până acum o lege de reorganizare a hărţii judiciare din România, să desfiinţeze acele instanţe mici şi Parchete mici, care nu fac altceva decât să consume resursă umană şi bugetară absolut inutilă. Probabil că la aceste „privilegii” se referă domnul Tudorel Toader (…). Constat că puterea executivă nu-şi doreşte să ajute justiţia să funcţioneze cât mai bine, ci îşi doreşte să o trimită undeva în timp”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă