Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Procurorii DNA cer ca Sebastian Ghiță să fie condamnat la 10 ani de închisoare, în dosarul miturii fostului primar al Ploieștiului

Procurorii DNA au solicitat, marți, Înaltei Curți de Casație și Justiție, ca fostul deputat Sebastian Ghiță să fie condamnat la zece ani de închisoare, într-un dosar de spălare de bani și dare de mită.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 19.09.2017 - 17:02

Procurorii DNA au solicitat, marți, Înaltei Curți de Casație și Justiție, ca fostul deputat Sebastian Ghiță să fie condamnat la zece ani de închisoare, într-un dosar de spălare de bani și dare de mită, potrivit Agerpres.

Procurorul a solicitat condamnarea lui Sebastian Ghiță pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani. Cea mai gravă infracțiune este spălarea de bani, care are un maxim de 10 ani închisoare în Legea 656/2002.

În iulie 2015, fostul deputat Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată de DNA pentru că l-ar fi mituit pe fostul primar al municipiului Ploiești, Iulian Bădescu. Concret, DNA susține că, în anul 2013, Bădescu, în calitate de primar al Ploieștiului și ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghiță, a acordat ilegal clubului Asesoft Ploiești — deținut de Ghiță — o finanțare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local în sumă de 1.500.000 lei. În schimbul acestei finanțări, Bădescu ar fi primit de la Ghiță o casă în Ploiești, în valoare de peste un milion de lei.

Procesul a avut 30 de termene de judecată și se afla aproape de final, însă la ultimul termen din 20 iunie 2017, când ar fi trebuit să se pună concluzii pe fond, cei trei magistrați din complet, Ana Maria Dascălu, Ștefan Pistol și Cristina Geanina Arghir, au decis să amâne judecarea dosarului, până când Sebastian Ghiță va fi adus din Serbia, motivând că acesta trebuie să-și spună ultimul cuvânt în sala de judecată, deși avocații acestuia erau de acord ca el să fie audiat prin videoconferință.

„Sebastian Ghiță nu se află în România și are restricționat dreptul la mișcare. Completul de judecată consideră că trebuie să i se acorde timp inculpatului pentru a se prezenta în instanță. Dreptul la apărare este un drept personal și trebuie un proces echitabil", declara atunci președintele completului, Ana Maria Dascălu.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...