Procurorii DIICOT au trimis în instanță dosarul Romgaz. Printre inculpați se află Adriean Videanu şi Ioan Niculae. Prejudiciul este estimat la 126 milioane de dolari

Dosarul Romgaz, în care sunt investigate infracţiuni de delapidare a acestei companii, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.06.2017 - 18:49

Dosarul Romgaz, în care sunt investigate infracţiuni de delapidare a acestei companii, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, informează vineri Mediafax.

Cauza urmează să fie soluţionată de instanţa supremă. Printre cei judecaţi se numără fostul ministru Adriean Videanu şi omul de afaceri Ioan Niculae. Faptele cercetate de procurori s-ar fi produs în perioada anilor 2007 - 2008.

Firma InterAgro SA, a lui Ioan Niculae, a obținut gaze ieftine de la Rmgaz, afacere prin care statul român ar fi fost prejudiciat cu 126 milioane dolari, și care ar fi avut drept consecință punerea în pericol a sistemului energetic național.

În acest dosar mai sunt urmăriți penal fostul ministru Adriean Videanu precum și mai mulți șefi de la Romgaz.


Procurorii DIICOT refac ancheta în dosarul "Gaze ieftine", în care sunt implicați, printre alții, omul de afaceri Ioan Niculae și fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu. Dosarul este reluat de la zero, după ce primul rechizitoriu a fost anulat.

 

Ioan Niculae este acuzat de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, sustragere de sub sechestru și spălare de bani. Potrivit procurorilor, Adriean Videanu și Varujan Vosganian ar fi aprobat, semnat şi susţinut în Guvern şase ordine, respectiv trei memorandumuri, pentru ca firma InterAgro să primească reduceri substanţiale la livrarea de gaze naturale, peste plafoanele practicate de SNGN Romgaz SA, precum şi gaze naturale doar din producţia internă.

Astfel, Romgaz ar fi vândut preferenţial către InterAgro gaze naturale în valoare de 500 de milioane de dolari, din care 92 de milioane au fost reduceri comerciale acordate ilegal.

Fostul ministru Videanu a susținut că acuzația la adresa lui este "participație improprie la delapidare".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...