10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialProcurorii anticorupție Jean Uncheşelu, Paul Dumitriu şi Marius Bulancea, cercetaţi disciplinar, după...

Procurorii anticorupție Jean Uncheşelu, Paul Dumitriu şi Marius Bulancea, cercetaţi disciplinar, după ancheta privind elaborarea Ordonanței 13

Procurorii anticorupție Jean Uncheşelu, Paul Dumitriu şi Marius Bulancea ar putea fi cercetaţi disciplinar de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru suspiciuni privind exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă în legătură cu ancheta adoptării Ordonanței 13, informează Mediafax.

„În ceea ce priveşte aspectele sesizate de petantă, vizând faptul că <<decizia Curţii Constituţionale din 27.02.2017 care a statuat că procurorii nu au comptenţa de a cerceta acte normative cu caracter de lege nici pe oportunitate nici pe legalitate a demonstrat că DNA nu va avea competenţa să instrumenteze un asemenea dosar>>, se reţine că, urmare a verificărilor prealabile efectuate în prezenta lucrare, prin rezoluţia din data de 31.05.2017, întocmită de inspectorii judiciari, a fost dispusă în temeiul art. 45 alin 6 lit b din legea 317/2004, privind CSM, republicată, începerea cercetării disciplinare, apreciindu-se că există indicii privind săvârşirea de către procurorii Marius Bulancea, Paul Dumitriu şi Jean Uncheşelu din cadrul DNA Secţia de combatere a infracţiunilor asmililate infracţiunilor de corupţie a abaterii disciplinare prevăzute de art 99 lit t din legea nr 303 /2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor republicată şi modificată", se arată în Rezoluţia Inspecţiei Judiciare, prezentată de publicația online Luju.ro, care a făcut sesizare.

Potrivit Mediafax, sesizarea ar fi vizat și posibile abateri disciplinare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, și a procurorului General al României, Augustin Lazăr, în legătură cu care inspectorii ar fi decis clasarea.

Potrivit procedurii, Inspecţia Judiciară urmează să stabilească dacă cei trei magistraţi ajung la judecată, în Secţia pentru Procurori a CSM sau dacă acuzaţiile vor fi clasate.

Marius Bulancea este şeful Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din DNA, în trecut fiind consilierul Laurei Codruţa Kovesi. El a trimis în judecată dosarul Gala Bute. Paul Dumitriu este adjunctul secţiei menţionate, fiind procurorul care a intrumentat dosarul „Transformatorul", în care a fost condamnat la închisoare cu executare fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu. Magistratul a candidat pentru un loc în CSM însă nu întrunit voturile necesare. Jean Uncheşelu este procurorul care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta, având în investigare şi alte cauze cunoscute.

Dosarul privind adoptarea OUG 13 a fost instrumentat de Jean Uncheşelu, înainte ca acesta să fie trimis la Parchetul general, unde, cele mai multe acuzaţii s-au clasat. În ceea ce priveşte infracţiunea de favorizarea infractorului, cauza a fost retrimisă la DNA.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă