11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialProces pentru demolarea unei părţi a Complexului Europa. Vezi ce interese sunt...

Proces pentru demolarea unei părţi a Complexului Europa. Vezi ce interese sunt în zonă

Judecătoria Sectorului 2 trebuie să decidă în perioada următoare dacă admite cererea Inspectoratului de Stat în Construcţii, de desfiinţare a construcţiilor care formează Complexul Europa, unde au interese firme ca Niro Investment sau Euro Utimex, aceasta din urmă fiind controlată de apropiaţii lui Nicu Gheară

La Judecătoria Sectorului 2 a început procesul în care Inspectoratul de Stat în Construcţii solicită magistraţilor desfiinţarea construcţiilor care formează Complexului Europa. Cererea de chemare în judecată a fost introdusă în decembrie anul trecut, dar procesul a început efectiv în aprilie anul acesta.

Construcţiile a căror demolare se solicită sunt proprietatea a două societăţi. Astfel, în cererea de chemare în judecată Inspectoratul de Stat în Construcţii – Direcţia Bucureşti solicită judecatorilor ca prin hotărârea pe care o vor pronunţa să oblige firmele SC Niro Investment SA şi SC Euro Utimex SRL la “desfiintarea constructiilor nelegal realizate pe terenurile situate in mun. Bucuresti, Sos. Colentina nr. 456,456A, 458 Sector 2”.

ISC mai cere ca “în situaţia în care admiteţi cererea noastra, iar pârâtele (cele două firme – n.r.) nu desfiinţează construcţiile care fac obiectul prezentei acţiuni, desfiinţarea construcţiilor să se realizeze prin grija Primăriei Sectorului 2, pe cheltuiala pârâtelor”. 

În acest sens, parte în proces a devenit şi Primăria Sectorului 2. Motivul pentru care Inspectoratul solicită, de fapt, demolarea acelor construcţii este unul foarte simplu: nu există autorizaţie de construcţie pentru imobilele ridicate acolo de ani de zile.

Pentru acea zonă, Primăria Sectorului 2 a eliberat o singură autorizaţie, dată pe numele lui Nicolae Daniel Pepy, afacerist apropiat lui Nicu Gheară, care a şi făcut cerere de intervenţie în dosar solicitând magistraţilor să respingă acţiunea Inspectoratului de Stat în Construcţii. ISC recunoaşte existenţa autorizaţiei pe numele lui Pepy, dar arată că cele două firme nu deţin autorizaţii deci construcţiile pot fi demolate.

În susţinerea acţiunii, Inspectoratul de Stat în Construcţii arată că în legătură cu locaţiile amintite mai multe instituţii ale statului – Garda Financiară, Protecţia Consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică şi Poliţia Bucureşti, au aplicat numeroase amenzi şi s-au format multe dosare penale.

Proces de partaj între asociaţi

România Liberă a descoperit însă că unul din imobile pentru care ISC cere demolarea a fost preluat de SC Niro Investment într-un proces cu o fostă asociată a cunoscutului om de afaceri Nicu Gheară din firma SC Euro Utimex.

Este vorba de locaţia de pe Sos. Colentina nr. 458 care a revenit SC Niro în urma unui dosar de partaj derulat tot la Judecătoria Sectorului 2 deschis de Carmen Helena Salitra şi Cristina Salitra.

Ambele doamne Salitra au patronat mult timp firma Euro Utimex alături de Nicu Gheară, potrivit datelor din Monitorul Oficial. „Admite cererea precizată de intervenţie în interes propriu formulată de intervenientul S.C. Niro Investment S.A. Sistează starea de indiviziune dintre părţi prin atribuirea în natură către intervenientul S.C. Niro Investment S.A. a imobilului situat în Bucureşti, str. Colentina, nr. 458, sector 2, teren şi construcţie identificate de expert Ciocoiu Georgel (…) Obligă intervenientul la plata : *către reclamanta Salitra Helena Carmen a unei sulte în cuantum de 5.419.428 lei; • către reclamanta Salitra Maria Cristina a unei sulte în cuantum de 5.419.428 lei; • către pârâtul Guelmi Hachemi a unei sulte în cuantum de 1.344.017 lei; ce vor fi plătite acestora în termen de 3 luni de la data rămânerii irevocabile a hotărârii. Cu drept de apel în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în dispozitivul deciziei Judecătoriei Sectorului 2 din 16 mai anul acesta.

SC Niro Investment este una din societăţile aflate în sfera de influenţă a omului de afaceri Nicolae Dumitru, cunoscut şi ca Nicu NIRO.

Cine apără interesele locotenentului lui Gheară

Cel care încearcă să oprească acţiunea Inspectoratului de Stat în Construcţii, intervenientul în proces Nicolae Daniel Pepy, este un afacerist foarte apropiat de Nicu Gheară, surse judiciare susţinând că de fapt Pepy reprezintă intersele lui Gheară în multe societăţi comerciale.

De altfel, el a fost administrator al SC Euro Utimex chiar când Nicu Gheară era acţionar, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

În procesul de la Judecătoria Sectorului 2, Nicolae Daniel Pepy este apărat de avocatul Sali Ernis. Acesta este un personaj cu un trecut controversat.

În martie a.c., Sali Ernis a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi complicitate la tentativă de omor după ce a fost implicat în bătaia crâncenă din noaptea de Revelion din Clubul Bamboo alături de mai mulţi luptători de kempo. 

„Astfel, în timp ce se aflau într-un separeu, inculpaţii Cherim Ferat, Sali Ernis, Drăgan Mirel şi Nicolaescu Adrian au lovit cu pumnii şi picioarele la nivelul capului partea vătămată B.B.P. pe care, anterior, au imobilizat-o şi au introdus-o într-un grup sanitar, iar ulterior, inculpatul Ghiţă Samir Marian a lovit-o cu un extinctor (în greutate de 9 kg.) în cap în mod repetat, agresiune care a încetat numai datorită avertizării venirii organelor de poliţie. Totodată, unii dintre inculpaţi au fost înarmaţi cu baston telescopic – castet, cuţit, alţii cu briceag şi bucăţi de sticlă spartă, un scaun, pe care le-au folosit pentru agresarea fizică a mai multor persoane, iar pentru a diminua posibilităţile acestora de a se apăra dar şi pentru a ,,descuraja” intervenţia în sprijinul celor agresaţi a altor persoane prezente, ameninţau, cu obiecte contondente”, arată Parchetul General

Cele mai citite

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă