Proba practică de conducere a autovehiculului va fi înregistrată video şi audio, începând de luni

Proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere va fi înregistrată atât video, cât și audio, începând de luni, informează Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

30.06.2017 - 18:47

Proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere va fi înregistrată atât video, cât și audio, începând de luni, informează Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, potrivit Mediafax.

„Pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, începând cu data de 03.07.2017, modul de desfăşurare a probei practice se va înregistra atât video cât şi audio, cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la susţinerea acestei probe. Sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea «EXAMEN» şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului", precizează Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V.).

Reprezentanţii Direcţiei de Permise menţionează că nu se vor înregistra video şi audio toate categoriile, excepţie fac: motocicleta cu sau fără ataş (A), mopedele (AM), motocicleta cu o capacitate care nu depăşeşte 125 cmc (A1) şi motocicleta cu puterea maximă de 35 kW (A2).

„Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării. Înregistrările audio şi video realizate nu reprezintă informaţii de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente. De luni, 3 iulie, sistemul de înregistrare audio-video va fi operaţional la nivelul serviciile publice comunitare ale mun. Bucureşti şi jud. Ilfov, iar în zilele următoare acest mod de desfăşurare a probei practice se va aplica, etapizat, la nivelul tuturor serviciilor judeţene", se mai arată în comunicatul de presă al instituţiei.

Citește totul despre:

Comentarii