Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primarul orașului Calafat, cercetat de DNA pentru luare de mită și abuz în serviciu

Mircea Marinel Guță, primarul municipiului Calafat, și un om de afaceri, au fost trimiși în judecată de DNA pentru luare de mită, abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Share

Diana Biţă 0 comentarii

Actualizat: 18.07.2014 - 18:20

Mircea Marinel Guță, primarul municipiului Calafat, și un om de afaceri, au fost trimiși în judecată de DNA pentru luare de mită, abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Conform rechizitoriului procurorilor, ”în perioada 2008-2011, inculpatul Guță Mircea Marinel, în calitate de primar al Municipiului Calafat și ordonator principal de credite, în mod repetat și în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a dispus achiziţionarea mai multor bunuri şi materiale din fondurile autorităţii locale, prin procedura achiziţiei directe, de la firmele administrate de inculpatul Coman Constantin.

Cu aceste ocazii, s-au încălcat dispoziţiile OUG nr.34/2006(privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii), deoarece livrarea s-a făcut pe produse finite iar, facturarea s-a realizat pe materiale brute sau componente.

În realizarea acestor acțiuni,primarul Guță a fost sprijinit de inculpatul Coman Constantin, care i-a pus la dispoziție facturi fiscale, pe elemente componente, în situaţia în care s-au livrat bunuri finite”.

Prin aceasta, s-a urmărit atât obţinerea unui prag valoric mai mic decât cel prevăzut de lege în materia achiziţiilor publice, ca limită pentru achiziţiile directe, cât și un preţ supraevaluat, raportat la preţurile de piaţă şi cele menţionate în SEAP, pentru bunuri similare.

Astfel, s-a cauzat bugetului local al mun. Calafat un prejudiciu evaluat la 403.041,93 euro.

La finele anului 2008, inculpatul Guță Mircea Marinel a pretins şi primit de la inculpatul Coman Constantin un autoturism Chrysler, pentru a-și exercita puterea de decizie în interiorul Primăriei Municipiului Calafat, în scopul derulării, cu încălcarea legislaţiei privind achiziţiile publice, a unor relaţii comerciale între instituţia publică şi societăţile comerciale administrate de inculpatul Coman Constantin.

Averile celor doi au fost puse sub sechestru de procurorii DNA

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Dolj, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...