Prima vizită externă a lui Mihai Tudose în calitate de prim-ministru. Șeful Guvernului vrea să-i convingă pe Donald Tusk, Antonio Tajani şi Jean-Claude Juncker că România e un partener serios

Premierul Mihai Tudose se va întâlni marţi, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunțat Guvernul Rom

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.07.2017 - 23:43

Premierul Mihai Tudose se va întâlni marţi, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunțat Guvernul României.

De asemenea, premierul va mai avea întrevederi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu.

"Este prima mea vizită la Bruxelles în calitate de prim-ministru, temeinic pregătită din punct de vedere tehnic. Vreau să transmit mesajul că România este un partener serios, care îşi va respecta toate angajamentele asumate anterior. Ne dorim o colaborare foarte bună în relaţia cu Uniunea Europeană, aşa cum ne-am angajat, de altfel, şi prin Programul de Guvernare. Suntem pregătiţi să creştem calitativ prezenţa României la nivelul instituţiilor europene şi să contribuim la consolidarea proiectului european, inclusiv din perspectiva responsabilităţii pe care ne-o vom asuma în primul semestru al anului 2019, în primul mandat românesc la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene", a declarat premierul, citat într-un comunicat al Executivului.

Tudose va fi însoţit de ministrul-delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...