Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pricopsirea baronului de Teleorman, Teodor Niţulescu

Teodor Niţulescu a fost găsit vinovat de Agenţia Naţională de Integritate pentru conflict de interese şi fapte de corupţie. El a atribuit mai multe contracte firmei la care erau acţionari fiii săi, Iulian şi Radu Codruţ Niţulescu. ...

Share

Mihaela Naftanaila 0 comentarii

19.06.2012 - 21:22

Teodor Niţulescu a fost găsit vinovat de Agenţia Naţională de Integritate pentru conflict de interese şi fapte de corupţie. El a atribuit mai multe contracte firmei la care erau acţionari fiii săi, Iulian şi Radu Codruţ Niţulescu. Mai exact, fostul prefect a abuzat de funcţia deţinută şi a luat decizii prin care „direct sau indirect" a realizat „foloase materiale pentru sine şi rudele sale".

În urma evaluărilor demarate în februarie 2011, experţii ANI au constatat că Niţulescu a deţinut simultan funcţia de prefect al Judeţului Teleorman şi calitatea de asociat la S.C. GRUP N.T.I.R. S.R.L., încălcând dispoziţiile art.85 din Legea 161/2003, lege care prevede, printre altele, reguli privind transparenţa în exercitarea demnităţilor şi funcţiilor publice. În perioada în care a fost prefect, Teodor Niţulescu a deţinut şi calitatea de asociat unic la S.C. GRUP N.T.I.R. S.R.L. Astfel, au fost identificate elemente prin care se arată cum a fost încălcată legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor. „Funcţia de prefect şi subprefect este incompatibilă cu funcţia de preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare", se arată în comunicatul ANI.

Deszăpeziri dubioase

Mai mult, experţii ANI au constat că în calitatea sa de preşedinte al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman „a realizat un folos material pentru rudele sale de gradul I, având în vedere modul în care au fost alocate fonduri pentru deszăpezirea drumurilor. Mai exact, prefectul a abuzat de funcţia sa şi a încheiat contracte cu S.C. VENUS MOB SRL, adică exact cu firma la care fiii săi figurau ca asociaţi şi administratori. Modul în care au fost făcute plăţile către această firmă a fost, de asemenea, incorect. Raportul ANI a arătat, de exemplu, că pentru comuna Stejaru şi comuna Vedea din Teleorman au fost alocaţi prin hotărâre de guvern 20.000 de lei, respectiv 30.000 de lei pentru deszăpezire, bani care au ajuns în conturile firmelor fiilor lui Niţulescu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...