Președintele Iohannis a promulgat Legea prin care 24 ianuarie devine zi liberă

Ziua de 24 ianuarie a fost declarată, vineri, sărbătoare legală și zi nelucrătoare, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea de modificare a Codului Muncii, astefel încât ziua să marcheze unirea Principatelor din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 07.10.2016 - 17:50

Ziua de 24 ianuarie a fost declarată, vineri, sărbătoare legală și zi nelucrătoare, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea de modificare a Codului Muncii, astefel încât ziua să marcheze unirea Principatelor din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, informează News.ro.

Proiectul a fost adoptat în septembrie de deputaţi cu 209 voturi „pentru” şi patru „împotrivă”. Senatul respinsese acest proiect legislativ.

Proiectul a fost iniţiat de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru care susţine, în expunerea de motive, că „Legea nr. 171/2004 privind declararea zile de 24 ianuarie drept zi ca sărbătoare legală (...) s-a dovedit a fi un eşec lamentabil”. 

„Nu era nevoie de lege, ci doar de un manual de istorie pentru a afla că pe 24 ianuarie sărbătorim la nivel naţional Ziua Unirii Principatelor Române. În schimb ceea ce nu s-a reglementat în această lege, pentru a avea o nouă zi nelucrătoare, era modificarea art. 139 din lefea 53/2003 privind Codul Muncii”, mai susţine Ciuhodaru. 

De la intrarea în vigoare, românii vor beneficia de 13 zile libere anual.

 

Citește totul despre:

Comentarii