15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPreşedintele Colegiului Medicilor a sesizat Colegiul în cazul morţii fotbalistului Ekeng

Preşedintele Colegiului Medicilor a sesizat Colegiul în cazul morţii fotbalistului Ekeng

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES că a sesizat Colegiul Medicilor Bucureşti în cazul decesului fotbalistului Patrick Ekeng de la Dinamo, pentru a cerceta dacă s-au respectat toate reglementările privind asigurarea asistenţei medicale.

 Demersul CMR a fost iniţiat după ce Ministerul Sănătăţii a sesizat Colegiul în legătură cu modul în care medicul de la ambulanţa privată a intervenit în cazul tragicului eveniment de vineri seara.

 "M-a sunat o domnişoară ataşat de presă de la Ministerul Sănătăţii care m-a informat oficial din partea ministerului. Am dat dispoziţie uneia dintre consilierele mele să facă sesizarea către Colegiul Medicilor Bucureşti pentru că legea spune că plângerea şi sesizarea se fac la colegiul al cărui membru este medicul despre care se face vorbire să cerceteze circumstanţele evenimentului neplăcut, tragic – Colegiul teritorial pe raza căruia acţionează medicul despre care se ridică suspiciunea că ar fi avut o neconformitate. Aşa am înţeles că existau opinii, voci. (…) Acum este de văzut în ce măsură s-au respectat toate reglementările care vorbesc despre asigurarea asistenţei medicale în timpul competiţiilor sportive. Se judecă circumstanţial în legătură cu evenimentele care s-au petrecut în jurul acelei tragedii", a explicat Borcean.

 El şi-a amintit că, în urmă cu 10 – 15 ani, pe când era vicepreşedinte al Colegiului Medicilor, au mai existat astfel de cazuri care au ridicat suspiciuni.

 "În urmă cu 10 – 15 ani au mai fost câteva decese: Cătălin Hîldan, Neamţu, Vrăbioru – în interval de trei ani, care au ridicat atunci nişte suspiciuni despre ceva în interiorul sistemului sanitar care vorbeşte despre medicina sportivă. Eram la timpul acela încă vicepreşedintele Colegiului (…) şi au fost câteva măsuri în legătură cu cei care nu se organizaseră la timpul acela. Unul a crezut că cel care l-a luat cu salvarea este medic şi de fapt era asistent şi am introdus în Codul Deontologic atunci că nu ai voie să părăseşti pacientul dacă nu te asiguri că nu este preluat de cineva cel puţin, la nivel de competenţă, ca şi tine. Au mai fost astfel de cazuri în ultimii câţiva ani de mari fotbalişti care s-au prăpădit pe terenul de fotbal printr-o moarte subită despre care nu am mai aflat ulterior care a fost cauza morţii", a susţinut preşedintele CMR.

Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă