Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preşedintele Băsescu a semnat decretul de decorare a Drapelului de luptă al DGIA

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul privind acordarea Drapelului de luptă Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, informează Preşedinţia, potrivit

Share

Ovidiu Petrovici 0 comentarii

24.05.2011 - 17:47
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul privind acordarea Drapelului de luptă Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, informează Preşedinţia, potrivit Mediafax.

La 1 iulie 2011, Direcţia Generală de Informaţii a Apărării va împlini 12 ani de activitate. DGIA a fost înfiinţată prin Hotărârea de Guvern numărul 385 din 18 mai 1999 şi Ordinul
ministrului apărării naţionale numărul MS 69 din 23 iunie 1999.

Potrivit acestui cadru normativ, aria de responsabilitate a Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării cuprinde obţinerea, prelucrarea, verificarea, stocarea şi valorificarea informaţiilor şi datelor referitoare la factorii de risc şi ameninţările interne şi externe, militare şi nonmilitare, care pot afecta securitatea naţională în domeniul militar.

Totodată, DGIA coordonează aplicarea măsurilor contrainformative şi cooperarea atât cu serviciile/structurile departamentale naţionale şi de informaţii, cât şi cu cele ale statelor membre ale alianţelor, coaliţiilor şi organizaţiilor internaţionale la care România este parte şi asigură securitatea informaţiilor clasificate naţionale, NATO şi Uniunea Europeană la nivelul Ministerului Apărării.

Citește totul despre:

Comentarii