14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPreşedintele Agrostar, urmărit penal pentru fapte de corupţie

Preşedintele Agrostar, urmărit penal pentru fapte de corupţie

Preşedintele Agrostar, Ştefan Niculae, dar şi doi şefi ADS şi alţi cinci angajaţi sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie, informează DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) precizează că directorul Direcţiei strategie, managementul datelor şi activităţilor din ADS, Vincenţiu Relu Lucian Cuc, este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu în formă continuată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, iar Ştefan Niculae, pentru asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi, pentru asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj şi complicitate la şantaj, Ilie Cristian Sandu, Ştefăniţă Dragoş Gheorghiu, Ioan Florin Todea, Alexandru Bolla şi Bogdan Rădulescu.

De asemenea, DNA informează că s-a dispus începerea urmăririi penală şi faţă de o altă persoană cu funcţie de conducere din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), însă numele acesteia nu este făcut public.

Potrivit DNA, celor şapte învinuţi nominalizaţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile.

Procurorii DNA au făcut, vineri, percheziţii la Ministerul Agriculturii, Agenţia Domeniilor Statului şi Federaţia Sindicală Agrostar, de unde au ridicat mai multe documente, în cadrul unei anchete vizând fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă