Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Presa internaţională acordă spaţii ample protestelor din România

UPDATE: Presa internaţională notează că protestele au continuat duminică în mai multe oraşe din România, inclusiv la Bucureşti, unde au degenerat în violenţe sporadice, manifestanţii cerând ...

Share

Rl online 0 comentarii

14.01.2012 - 22:56

UPDATE: Presa internaţională notează că protestele au continuat duminică în mai multe oraşe din România, inclusiv la Bucureşti, unde au degenerat în violenţe sporadice, manifestanţii cerând demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, pe fondul stării de nemulţumire faţă de măsurile de austeritate, potrivit Mediafax.

"Confruntări în cursul unui nou miting de protest la Bucureşti", titrează Agenţia France-Presse: "Incidente violente au izbucnit duminică seara, la Bucureşti, între protestatari şi forţele de ordine, în cursul unui nou miting împotriva preşedintelui Traian Băsescu, considerat vinovat pentru scăderea nivelului de trai".

"Circa 1.000 de persoane protestau paşnic de cinci ore în Piaţa Universităţii din Bucureşti când circa 100 de tineri, majoritatea având cagule, au început să arunce cu bucăţi din pavaj, cu petarde şi fumigene spre jandarmi", precizează AFP, reamintind că zeci de persoane au fost rănite în cursul protestelor de sâmbătă seară.

"Protestele din România au intrat în a patra zi", relatează postul de televiziune arab Al-Jazeera: "Mii de persoane s-au adunat, duminică, în Bucureşti şi în alte oraşe ale ţării în a patra zi de proteste. Manifestaţiile au izbucnit din cauza unui controversat proiect pentru reformarea sistemului medical, extinzându-se pe fondul stării de nemulţumire faţă de măsurile de austeritate adoptate de Guvernul de la Bucureşti. Poliţia a utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor".

"Protestele au continuat în oraşele din România, pe fondul nemulţumirii profunde faţă de măsurile de austeritate şi faţă de politicile Executivului", scrie MSNBC, notând că acestea sunt cele mai importante demonstraţii de la venirea la putere a preşedintelui Traian Băsescu, în 2004.

"Protestele se extind în România", titrează agenţia de presă rusă Itar-Tass. "Proteste antiguvernamentale au avut loc duminică la Bucureşti şi în alte oraşe din România, manifestanţii cerând inclusiv demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, care aplică măsuri de austeritate", scrie Itar-Tass.

-----

Imagini cu incidentele violente din Piaţa Universităţii, precum şi un articol referitor la acestea au apărut pe secţiunea iReport a site-ului postului de televiziune CNN. Secţiunea găzduieşte materialele jurnalistice trimise postului de către persoane care nu sunt angajate ale prestigioasei televiziuni, potrivit RTV.net.

 

Relatarea provine de la unul din protestatarii din Piaţa Universităţii şi este evident ostilă preşedintelui Băsescu.

"Poporul român nu-l mai suportă. El şi partidul său au peste 56% din Parlament şi au făcut tot ce au vrut în ultimii opt ani. Este o neruşinare din partea unui preşedinte", se spune în respectivul articol.

Se pare că autorul şi-a scris relatarea chiar din piaţă.

"Avem nevoie de sprijin. Oamenilor le este prea frică să iasă pe străzi şi să protesteze din cauza amenzilor pe care le primsc. Aceste proteste reprezintă ceea ce românii numesc 'a doua revoluţie română'! Vor protesta şi vor deveni violenţi până când toţi oamenii vor ieşi pe stradă şi preşedintele României, Traian Băsescu, va demisiona", scrie jurnalistul amator pe site-ul CNN,

Citește totul despre:

Comentarii

loading...