Premierul Tudose explică de ce i-a cerut demisia ministrului Apărării

Premierul Mihai Tudose le-a recomandat, marți, tuturor oficialilor, mai ales celor din ''ministerele de forță, care țin de siguranța națională'', să nu mai folosească mesaje care nu sunt adevărate.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.09.2017 - 20:43

Premierul Mihai Tudose le-a recomandat, marți, tuturor oficialilor, mai ales celor din ''ministerele de forță, care țin de siguranța națională'', să nu mai folosească mesaje care nu sunt adevărate.

Întrebat la Antena 3 cum răspunde acuzațiilor că, pe lângă situația de la MApN, ar fi probleme financiare și la MAI, șeful Executivului a răspuns: "Eu recomand la toată lumea, mai ales la aceste ministere de forță, care țin de siguranța națională, să nu mai folosească acest gen de mesaje, nu numai prin faptul că nu sunt adevărate, dar nu putem avea un stat puternic și să funcționăm ca un stat cu asemenea gen de mesaje. (...) Dacă cineva continuă să se joace cu acest gen de mesaje va trebui să mai și răspundă din când în când, fiindcă este vorba despre ce înseamnă imaginea României, stabilitatea României".

Totodată, el a explicat de ce i-a cerut lui Adrian Țuțuianu să plece din funcția de ministru al Apărării.

"Fiindcă din nimic, dintr-o stare foarte stabilă, cu o Armată aflată pe drumul cel bun, cu tot ceea ce înseamnă Parteneriat Strategic pe NATO, cu noua concepția europeană de apărare comună, ne-am trezit pe site-ul Ministerului Apărării cu un comunicat, cu un fel de telegramă publică, (...) în care se spunea că nu mai sunt bani — ceea ce este o enormitate—, că nu sunt bani de salarii la Armată. (...) Așa ceva nu se face. (...) Eu mă întreb cam ce spuneau partenerii externi, când văd că o armată aliată este în postura de a nu-și primi banii. (...) Nu avem nicio problemă", a arătat Tudose.

Șeful Guvernului a explicat și de la ce a plecat "nebunia" în privința plății salariilor militare.

"Ministerul de Finanțe a spus că acolo ceva se întâmplă greșit. Acea alocație de hrană pe care o primesc militarii nu este normal și corect să se dea în prima jumătate a lunii pentru toată luna, că este o plată în avans, și recomandarea Ministerului de Finanțe este ca acea plată să se dea la sfârșitul lunii. Și de aici încolo unii au înțeles altceva", a mai spus Tudose.

Totodată, el a reiterat faptul că nu sunt probleme la bugetul de stat, precizând că Guvernul urmează să facă o rectificare pozitivă.

"Nu este nicio problemă. Mai mult, într-o săptămână — maxim două vom avea prima rectificare bugetară din acest an și va fi pozitivă", a mai afirmat Tudose.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...