Premierul Republicii Moldova: Chișinăul va insista pe retragerea necondiționată a trupelor ruse din Transnistria

Republica Moldova va depune eforturi consecvente pentru retragerea necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul regiunii transnistrene, a declarat premierul moldovean Pavel Filip într-un interviu pentru agenția Ukrinform, informează sâmbătă Radio Chișinău.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.02.2017 - 11:12

Republica Moldova va depune eforturi consecvente pentru retragerea necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul regiunii transnistrene, a declarat premierul moldovean Pavel Filip într-un interviu pentru agenția Ukrinform, informează sâmbătă Radio Chișinău citat de Agerpres.

Pavel Filip a subliniat că Republica Moldova va continua să insiste asupra transformării actualei operațiuni de menținere a păcii de pe Nistru într-o misiune civilă sub mandat internațional.

Premierul moldovean a subliniat că prezența trupelor străine pe teritoriul Republicii Modova contravine Constituției Republicii Moldova.

"Este la fel de important și Acordul privind retragerea trupelor și munițiilor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova, care a fost semnat încă în 1999, la summitul OSCE de la Istanbul, și care până acum nu a fost îndeplinit", a precizat Pavel Filip potrivit Agerpres.

Premierul Republicii Moldova a făcut aceste declarații în contextul vizitei pe care o va întreprinde în 13 februarie la Kiev. În cadrul acestei vizite vor fi discutate, între altele, probleme ce țin de conflictul transnistrean și de relațiile comerciale moldo-ucrainene.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...