Premierul Cioloș: Cartele din România au fost folosite în pregătirea atacurilor teroriste

Premierul Dacian Cioloș a dezvăluit, duminică, în emisiunea „După 20 de ani”, că în pregătirea atacurilor din ultima perioadă teroriștii au folosit cartele din România.

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 27.03.2016 - 15:22

Premierul Dacian Cioloș a dezvăluit, duminică, în emisiunea „După 20 de ani”, că în pregătirea atacurilor din ultima perioadă teroriștii au folosit cartele din România.

Premierul a susținut că șefii serviciilor de informații i-au cerut să aducă din nou în dezbatere legile Big Brother care impun un control la cumpărarea cartelelor prepay.

Premierul Dacian Cioloş a declarat că, în România, există un potenţial risc privind atentatele teroriste, dar a precizat că lucrurile sunt ţinute sub control de autorităţi şi serviciile de informaţii.

"Nu trebuie să ne ascundem după deget. Riscul există. Suntem în Uniunea Europeană. Participăm activ la lupta aceasta împotriva terorismului, deci potenţial riscul există, însă aşa cum stau lucrurile acum, ele sunt ţinute sub control, în sensul că autorităţile îşi fac treaba. Eu din discuţiile pe care le-am avut în această săptămână cu autorităţile responsabile, şi guvernamentale şi serviciile de informaţii, înţeleg că lucrurile sunt ţinute sub control, dar, sigur, vigilenţa este foarte mare", a declarat Dacian Cioloş, duminică, la Pro TV, vorbind despre riscurile privind atentatele teroriste după atacurile de la Bruxelles.

Referindu-se la posibilele consecinţe ale terorismului asupra României, premierul a arătat că sunt aceleaşi cu consecinţele asupra Uniunii Europene, respectiv o creştere a stării de teamă, de incertitudine, care presupune solidaritate şi răspunsuri coordonate. "Ceea ce nu e uşor, pentru că toată discuţia aceasta în jurul migraţiei a creat sau a întărit disensiunile între statele membre. Uniunea Europeană se află într-un moment dificil, de răscruce aş spune, pentru că avem nevoie de încredere şi la nivelul leadershipului politic şi între statele membre, pentru că riscul de disoluţie în UE este mare şi putem plăti un preţ foarte ridicat", a mai spus Cioloş, vorbind chiar despre riscul unei ''dezmembrări'' a Uniunii Europene.

Citește totul despre:

Comentarii