Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Prefectul de Iaşi cere AMENDAREA organizatorilor protestelor împotriva proiectului de la Roşia Montană

Prefectul judeţului Iaşi, Romeo Olteanu, a solicitat Jandarmeriei să-i amendeze pe organizatorii protestelor împotriva proiectului de la Roşia Montană, pe motiv că manifestanţii blochează drumurile, adăugând că acest ...

Share

Rl online 0 comentarii

25.09.2013 - 20:55

Prefectul judeţului Iaşi, Romeo Olteanu, a solicitat Jandarmeriei să-i amendeze pe organizatorii protestelor împotriva proiectului de la Roşia Montană, pe motiv că manifestanţii blochează drumurile, adăugând că acest lucru nu poate rămâne fără consecinţe, transmite Mediafax.

Prefectul Romeo Olteanu a declarat, miercuri, că a solicitat Jandarmeriei să nu tolereze blocarea drumurilor din municipiu de către participanţii la protestele de stradă.

El a dat ca exemplu manifestaţiile desfăşurate la Iaşi împotriva proiectului minier Roşia Montană, când protestatarii au blocat circulaţia în câteva intersecţii din oraş.

Prefectul de Iaşi a spus că astfel de lucruri nu pot rămâne fără consecinţe şi a solicitat amendarea organizatorilor.

"Duminica trecută a fost pentru a doua oară când au avut loc proteste fără autorizaţie din partea autorităţilor. Trebuie amendaţi pentru că se blochează drumurile rutiere. Am văzut că există nişte organizatori care ies în faţă şi care trebuie să suporte consecinţele legii", a afirmat prefectul Romeo Olteanu.

Mai multe intersecţii din oraş au fost blocate, timp de câteva minute, în timpul protestelor care au avut loc la Iaşi la sfârşit de săptămână, începând cu 8 septembrie, de câteva sute de persoane care au cerut oprirea proiectului minier de la Roşia Montană. Protestatarii s-au aşezat pe jos, blocând total sau parţial, câteva intersecţii din Iaşi, timp de câteva minute.

La fiecare dintre aceste acţiuni au fost prezente câteva sute de persoane, manifestanţii mărşăluind timp de câteva ore prin oraş.

Săptămâna trecută, viceprimarul Iaşiului Mihai Chirica a cerut, de asemenea, Jandarmeriei Iaşi, dar şi Poliţiei să aplice sancţiuni dure celor care protestează, fără autorizaţie, împotriva tăierii teilor.

El a făcut această solicitare după ce mai mulţi reprezentanţi ai ecologiştilor din Iaşi au adus câţiva tei în ghivece în faţa primăriei, în semn de protest faţă de acţiunea municipalităţii de a tăia la începutul anului zeci de tei pe bulevardul central al oraşului.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...