Ponta cere represalii legale împotriva unor jurnaliști, după ce au scris că SUA ar urma să transfere arme nucleare din Turcia în România

Fostul premier Victor Ponta consideră că autoritățile române ar trebui să ia măsuri legale împotriva unor jurnaliști care au publicat un articol în care precizează că Statele Unite ar uma să transfere arme nucleare din Turcia în România.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 18.08.2016 - 13:57

 

Fostul premier Victor Ponta consideră că autoritățile române ar trebui să ia măsuri legale împotriva unor jurnaliști care au publicat un articol în care precizează că Statele Unite ar uma să transfere arme nucleare din Turcia în România.

Această știre falsă (o minciună grosolană) data de EURACTIV.COM este cu adevărat de natură să afecteze grav siguranță națională a României!”, a scris Ponta, pe pagina sa de Facebook. 

Totodată, el a lăudat „reacția promptă a Ministerului Afacerilor Externe (MAE)” de a demonta „dezinformarea”, însă el consideră că nu este de ajuns.

Este clar nevoie de o acțiune legală contra autorilor și de o analiză a modului în care a fost construită această știre. Eu am motive să cred că fost concepută într-un "laborator" din străinătate (poate Moscova?!), data unui "tovarăș" de la Euractiv.com și plasată în România printr-o rețea deja folosită anterior (EuroActiv are în București același sediu cu ... Hotnews! Și mai are câteva organisme de presă care îi preiau imediat relatările)!”, a continuat Victor Ponta.

Citește și: Surse: SUA transferă arme NUCLEARE din Turcia în România. Ce răspund MAE și MApN şi cum explică experţii de securitate

Potrivit fostului premier, afirmațiile ar putea aduce prejudicii „uriașe” securității naționale. „Dacă tot ne-am indignat față de povestea de la SkyNews (o simplă farsă a unor tăntălăi) și am arestat oameni pentru asta, știrea cu arme nucleară mutate în România este de 100 de ori mai gravă și aptă de a aduce uriașe prejudicii siguranței naționale. Și așa poate aflăm cu adevărat cine face în România "jocurile" altor țări care ne sunt inamice! Că cetățean al României și deputat în Parlament solicit public autorităților în drept să ia urgent toate măsurile necesare și să informeze opinia publică!”, a conchis Ponta.

EurActiv.com susţine citând surse independente că Statele Unite au început transferul focoaselor nucleare staţionate pe teritoriul turc în România, în contextul escaladării tensiunilor dintre Washigton şi Ankara în urma loviturii de stat eşuate din noaptea de 15-16 iulie. Însă, Ministerul de Externe a negat faptul că teritoriul român a devenit noua gazdă a armelor nucleare americane.

 

Citește totul despre:

Comentarii