A fost capturat un deținut care fugise de la Penitenciarul Oradea. La pușcărie se face anchetă

Deţinutul care evadase, luni dimineață, de la un punct de lucru al Penitenciarului Oradea a fost capturat.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 11.09.2017 - 16:17

UPDATE 16,10: Deţinutul care evadase, luni dimineață, de la un punct de lucru al Penitenciarului Oradea a fost capturat, informează TVR.

Tânărul de 22 de ani a fost dus la audieri. Pentru fapta sa riscă să mai stea după gratii câțiva ani peste cei trei la care fusese condamnat pentru tâlhărie.

Horvath Tibor nu era supravegheat pentru că era plasat în regim deschis.


Un bărbat care a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru tâlhărie a fugit, luni dimineața, de la un punct de lucru. Astfel, polițiștii și jandarmii de pe raza județului Bihor îl caută, informează reprezentanții Penitenciarului Oradea, citați de Agerpres.

„Luni, 11.09.2017, în jurul orei 07.30, s-a constatat că deținutul Horvath Tibor, în vârstă de 22 de ani, condamnat definitiv la 3 ani închisoare pentru tâlhărie, fără antecedente penale, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localității Oradea. Facem precizarea că acesta era clasificat în regim deschis și desfășura activități lucrative fără supraveghere. În vederea capturării deținutului, au fost dispuse măsuri specifice respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcții de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unității precum și cooperarea cu Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor, Inspectoratul Județean al Jandarmeriei Bihor și Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Bihor", informează Penitenciarul Oradea, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, condamnatul are 1,59 metri înălțime, păr negru, fața ascuțită, ten măsliniu, ochi căprui, statură atletică, la momentul părăsirii fiind îmbrăcat cu o pereche de pantaloni de trening gri, geacă trening cu glugă de culoare albastră, încălțăminte sport de culoare albă.

Totodată, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care vizează circumstanțele care au condus la producerea evenimentului.

Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracțiunii de evadare și se pedepsește, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani, au precizat reprezentanții Penitenciarului Oradea.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...