Polițiștii au percheziționat mașina unei protestatare #rezist. Polițiștii n-au găsit nimic ilegal, dar refuză să elibereze procesul verbal

Unei tinere protestatare #rezist i-a fost percheziționată mașina, pe drumul spre Piața Victoriei, de către polițiști în civil, informează publicația Epoch Times.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

14.07.2017 - 09:09

Unei tinere protestatare  #rezist i-a fost percheziționată mașina, pe drumul spre Piața Victoriei, de către polițiști în civil, informează publicația Epoch Times.

Incidentul s-a produs în seara zilei de 3 mai, când Evelina Morar, una dintre tinerele protestatare, a fost înconjurată de poliţişti în civil care au cerut să îi percheziţioneze maşina, fără să îi comunice vreun motiv. După percheziţie, femeia a mers la Secţia 1 Poliție, unde a aflat că oamenii legii ar fi fost sesizaţi de jandarmi că ea distribuie materiale de propagandă protestatarilor - lucru care, de altfel, s-a dovedit fals.

Polițiștii i-au spus Evelinei că nu e vinovată dar au refuzat să-i înmâneze o copie a procesului verbal întocmit în urma percheziţiei.

Evelina Morar a cerut ulterior în scris o copie a certificatului, pentru a vedea motivul oficial al percheziţiei. Surpriză însă, cererea i-a fost refuzată pe motiv că documentul conţine "date cu caracter personal''.

"În ceea ce priveşte solicitarea unui exemplar al respectivului proces verbal, vă comunicăm faptul că acest document conţine date cu caracter personal. În conformitate cu art. 3, lit a, din legea nr 677/2001, datele cu caracter personal reprezintă "orice informaţii referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă direct sau indirect, în particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau mai mulţi factori specifici identităţii sale fiice, fiziologice, psihice, ecomomice, culturale sau sociale", i-a transmis Secţia 1 de Poliţie drei. Evelina Morar.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...