15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPoliţişti rutieri trimişi la puşcărie, după ce l-au iertat pe Fenechiu pentru...

Poliţişti rutieri trimişi la puşcărie, după ce l-au iertat pe Fenechiu pentru viteză excesivă

11 agenţi de la Poliţia Rutieră au fost condamnaţi pentru corupţie de magistraţii de la Tribunalul Iaşi, la închisoare cu executare, într-un dosar legat de o serie de nereguli, printre care si “iertarea” deputatului Relu Fenechiu. Poliţiştilor le-a fost frică să-l sancţioneze pe fostul ministru al Transporturilor, prins de radar cu 200 de kilometri la ora. Fenechiu a recunoscut evenimentul în faţa procurorilor, iar declaraţia sa a fost una dintre probele pe baza cărora au fost condamnaţi la închisoare cei 11 poliţişti, potrivit cotidianului Evenimentul Zilei. 

“Domnul Fenechiu a fost folosit ca martor împotriva noastră pentru că i-am făcut un bine. Dacă ne vedeam de treaba noastră, probabil că nu se ajungea în situaţia asta. N-am luat şpagă de la el sau alte foloase, însă procurorii au interpretat că nu ne-am făcut treaba ca la carte. Nu ştiu ce să zic… Poate trebuia să-i ridicăm permisul de conducere”, a precizat unul dintre agenţi după aflarea sentinţei.

Poliţiştilor s-au temut că vor fi daţi afară din serviciu dacă îl sancţionează pe baronul de Iaşi. Incidentul a avut loc în 30 octombrie 2008, în localitatea ieşeană Leţcani. Fenechiu mergea de la Iaşi către Bucureşti la volanul unui BMW X6.

În data menţionată, la ora 11.36, agentul de poliţie Vănel Carp l-a sunat pe colegul său Răzvan Ioan Marciuc. Iată transcrierea convorbirii celor doi:

Vănel Carp: Ai trecut pe lângă mine.
Răzvan Ioan Marciuc: Unde erai, la Leţcani?
V.C.: Ne-am intersectat, pe după bariera de aici.
R. I. M.: Tu n-ai văzut ce făcea ăla cu BMW-ul? Era Fenechiu la volan. Ai văzut BMW-ul?
V. C. : Nu.
R. I. M.: Era un BMW seria 6 şi era Fenechiu la volan, care mergea cu 200 la oră. Să-mi bag p… în gura lui.
V. C.: Şi-ai oprit?
R. I. M.: L-am oprit, da’ i-am dat drumu’, du-te-n… Ce să-i fac?
(Râd amândoi)

La verificarea înregistrărilor video de pe radarul folosit de agentul Marciuc, anchetatorii nu au găsit nicio înregistrare cu maşina lui Fenechiu. Nu au găsit nici vreun proces verbal de contravenţie pe numele liberalului. De la discuţia telefonică procurorii au extins cercetările şi au descoperit şi alţi poliţişti de la Rutieră care favorizau şoferi în trafic, unii primind si mita.

Relu Fenechiu, audiat ca de martor la Direcţia Generală Anticorupţie, a confirmat evenimentul. Procurorii s-au folosit de declaraţia liberalului pentru a-i trimite în judecată pe agenţii de la Poliţia Rutieră. La instanţa de judecată, deputatul ieşean şi-a schimbat declaraţia însa nu le-a mai fost de niciun folos poliţiştilor.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă