8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPolitia cumpara elicoptere de 300 milioane euro

Politia cumpara elicoptere de 300 milioane euro

Ministerul de Interne intentioneaza sa cumpere cu bani de la buget 26 de elicoptere cu aproape 300 milioane euro. Sindicalistii din Politie sustin ca acesti bani ar trebui folositi pentru achizitionarea de echipament performant, programe de instruire si stingerea litigiilor salariale dintre angajati si minister.

Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) vrea sa cumpere 26 de elicoptere pentru care urmeaza sa plateasca aproximativ 300 milioane euro. Licitatia ar urma sa se desfasoare la sfarsitul lunii septembrie. "Banii au fost alocati de Guvern in luna aprilie", sustin reprezentantii Biroului de Presa al ministerului. In timp ce se cheltuiesc 300 milioane euro de la bugetul statului pentru 26 de elicoptere, mii de politisti din toata tara isi desfasoara activitatea in conditii improprii. Presedintele Sindicatului Politistilor din Romania "Diamantul", Emil Pascut, crede ca aceasta achizitie nu este justificata. "O fi nevoie de elicoptere in Politie, dar suma mi se pare fabuloasa. Acesti bani ar fi putut fi folositi cu o mai mare eficienta pentru stingerea litigiilor salariale dintre angajati si minister, pentru achizitionarea de logistica performanta si pentru initierea unor programe de instruire pentru angajati", ne-a declarat Pascut.

In acest moment, angajatii MIRA nu beneficiaza de asigurare de viata si de bunuri, chiar daca aceste drepturi sunt trecute in Statutul politistului. In plus, sediile in care functioneaza sute de sectii de politie sunt improprii. "Va dau un singur exemplu: Sectia 26 din Capitala functioneaza intr-un fost camin de nefamilisti", a completat liderul de sindicat.
Conform anuntului de intentie, contractele incheiate cu operatorii economici straini vor fi derulate prin societatea Comicex SA in numele si pentru autoritatea contractanta, MIRA. Comicex SA este o societate comerciala infiintata in 2003 si aflata in coordonarea Ministerului de Interne. "Societatea are ca scop principal negocierea, incheierea si derularea in mod legal a contractelor de import si export ale bunurilor si serviciilor aferente, destinate apararii ordinii publice si sigurantei nationale", se arata in pagina electronica a ministerului.
Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 25 septembrie 2008, valoarea elicopterelor, a pieselor de schimb si a serviciilor aferente fiind de 247 milioane euro, fara TVA.

Cele mai citite

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă