9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialPleșoianu, a doua zi de proteste în fața sediului Direcției Naționale Anticorupție

Pleșoianu, a doua zi de proteste în fața sediului Direcției Naționale Anticorupție

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu, care face parte din Comisia care anchetează alegerile prezidențiale din 2009, protestează, joi, pentru a doua zi consecutiv, în fața sediului Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din Capitală. El a declarat, pentru Agerpres, că va propune sesizarea organelor de urmărire penală pentru șefa instituției, pentru obstrucționarea activității comisiei. 

La fel ca și miercuri, Pleșoianu a afișat o foaie pe care scrie: ''Kovesi la poligraf: Ai fost acasă la Oprea?''.

''Principala așteptare este să o privesc ochi în ochi pe doamna Kovesi. (…) Eu de aici plec direct la Parlament unde este ședința Comisiei de anchetă, unde o să propun din nou și o să se supună la vot propunerea mea de sesizare a organelor de urmărire penală pe numele doamnei Kovesi pentru obstrucționarea activității comisiei", a declarat, pentru Agerpres, Liviu Pleșoianu.

El a adăugat că dorește să o întrebe pe Laura Codruța Kovesi dacă a fost acasă la fostul ministru Gabriel Oprea în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009. "Am o singură întrebare pentru doamna Kovesi: dacă este adevărat că a fost la domnul Oprea în seara alegerilor prezidențiale din 2009. E o întrebare foarte simplă la care bănuiesc că poate să răspundă foarte simplu prin da sau nu", a spus deputatul PSD. 

În fața sediului DNA au venit și persoane care o susțin pe Laura Codruța Kovesi.

Miercuri, șeful PSD, Liviu Dragnea, l-a lăudat pe Pleșoianu pentru protestul său, spunând că nu îl va sancționa niciodată pentru că ”își exprimă o nemulțumire”. 

"Liviu Pleșoianu este un parlamentar cu foarte multe inițiative, un om care crede cu tărie în anumite lucruri, este un coleg care m-a criticat și pe mine de foarte multe ori fără să se ascundă și nu l-am sancționat și nici nu îl voi sancționa niciodată, pentru că este un om care, chiar dacă greșește sau chiar dacă noi avem un alt punct de vedere și el greșește, faptul că își susține cu tărie niște păreri nu cred că trebuie să fie pedepsit. Dacă nu l-am pedepsit sau nu am cerut să primească vreo sancțiune când m-a certat pe mine rău, cum să chem partidul să spun că Liviu își exprimă o nemulțumire?", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Laura Codruța Kovesi a refuzat de două ori să dea declarații în fața Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009. Ea a transmis, în 8 iunie, că procurorii nu pot fi citaţi şi obligaţi să se prezinte în calitatea de martori în faţa comisiilor parlamentare, însă Comisia a revenit cu o nouă solicitare.În 19 iunie, șefa DNA a transmis o nouă scrisoare, prin care a refuzat să vină la audieri, explicând că nu are cunoştinţe despre aspecte care să servească la aflarea adevărului, raportat la obiectul de activitate al Comisiei.

Comisia de anchetă a fost decisă de PSD ca urmare a acuzațiilor lansate în spațiul public de directorul EVZ, Dan Andronic, potrivit cărora, în seara celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, din 2009, el a mers la locuinţa lui Gabriel Oprea, în calitate de consultant politic, unde se aflau, printre alţii, George Maior, şef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, şi Laura Codruţa Kovesi, la momentul acela procuror general. 

Cele mai citite

Aproape 80 de percheziții, în 4 județe și în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Prejudiciu de aproape 13 mil. euro

Aproape 80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale...

Schimbări importante în noul update Apple. iOS 18 va redefini experiența utilizatorilor

Cu lansarea iminentă a iOS 18, Apple se pregătește să redefinească complet experiența utilizatorilor iPhone, oferindu-le o libertate neegalată în personalizarea ecranului de pornire....

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...
Ultima oră
Pe aceeași temă