16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Piloţii americani au trecut de la F-15 la MiG 21 LanceR

FOTO. Piloţii americani au trecut de la F-15 la MiG 21 LanceR

Înainte ca piloţii români să primească în dotare avioane americane, piloţii americani au testat avioanele MiG 21 LanceR ale României.

Schimbul de manşă s-a realizat la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, unde este dislocată Escadrila 123, de avioane F15, din Garda Naţională a statului Oregon.

Garda Naţională a SUA are acum în România 12 avioane F-15 Eagle, cu circa 200 de oameni (piloţi şi tehnicieni), care execută zboruri împreună cu avioanele MiG 21 LanceR. Escadrila americană a participat şi la mitingul organizat la Câmpia Turzii cu prilejul Zilei Forţelor Aeriene Române.

Dislocarea avioanelor F-15 în România face parte din Operaţiunea Atlantic Resolve, condusă de SUA în Europa.

Baza Aeriană 71 a fost vizitată, acum câteva zile, de o delegaţie a Gărzii Naţionale din Oregon, formată din generalul Daniel Hokanson, colonelul Paul Fitzgerald, sergenţii Patrick Gauntz şi Julie Eddings.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă