12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPetre Roman revendica denumirea de PD pentru Partidul Forta Democrata (video)

Petre Roman revendica denumirea de PD pentru Partidul Forta Democrata (video)

Partidul Forta Democrata, condus de Petre Roman, vrea sa-si schimbe denumirea in Partidul Democrat. Anuntul a fost facut sambata, dupa Conferinta Nationala Extraordinara a formatiunii, la care liderul acesteia a prezentat si argumentele pentru schimbarea dorita, anunta Radio Romania Actualitati.

 

Petre Roman: "Pentru ca Partidul Democrat este partidul pe care l-am fondat eu, alaturi de cativa din cei care erau camarazii mei atunci, in 1993 si mai inainte, pentru ca Partidul Democrat mai intai a suferit o schimbare absolut radicala, trecand de la doctrina social-democrata la doctrina popular conservatoare, pentru ca de curand au renuntat la denumirea de Partidul Democrat in favoarea noii sale denumiri, dupa unirea cu PLD. De aici incolo urmeaza procedura in justitie si justitia e suverana."

In schimb, liderul deputatilor PD-L, Cristian Radulescu, sustine ca legea nu-i va permite formatiunii lui Petre Roman sa se numeasca Partidul Democrat.

 

Cristian Radulescu: "Partidul Democrat este firma inregistrata, marca inregistrata, asa ca ei nu pot sa apeleze la aceasta denumire."

Petre Roman a fost primul premier legitim de dupa revolutia din decembrie 1989. Roman este in momentul de fata presedintele Partidului Forta Democrata din Romania si ramane fondatorul Partidului Democrat, informeaza Realitatea TV. Petre Roman a aparut pentru prima oara in public pe 22 decembrie 1989 si s-a aflat printre fondatorii Frontului Salvarii Nationale. A detinut functia de prim ministru al Romaniei intre 1989 si 1991 si a fost, totodata, primul care a citit o declaratie publica impotriva dictaturii comuniste, in momentul fugii lui Nicolae Ceausescu din sediul Comitetului Central. La trei ani dupa revolutie, in martie 1992, Petre Roman devine presedinte al FSN la prima Conventie Nationala a acestui partid, insa nu este acceptat de gruparea din jurul lui Ion Iliescu. Oamenii presedintelui se desprind din FSN si formeaza Partidul Democratiei Sociale din Romania, actualul PSD. Un an mai tarziu, in 1993, Roman transforma FSN in Partidul Democrat, pe care il conduce timp de 11 ani. Dupa ce a pierdut sefia PD in favoarea lui Traian Basescu, in februarie 2004, Petre Roman a lansat Partidul Forta Democrata, partid de centru-stanga sau "de orientare radical democrata". In aprilie 2005, a fost audiat de parchetul militar ca martor in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, perioada in care Petre Roman era prim-ministru. In martie anul trecut, alaturi de Ion Iliescu, Roman a incercat sa regrupeze stanga politica romaneasca.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă