10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 50 milioane de euro de la 700 de victime

Peste 50 milioane de euro de la 700 de victime


Calin Armen a fugit cu ultimele 200 mii euro in Germania

Sute de cetateni romani au primit inca o lovitura financiara. De aceasta data o teapa ordinara de zeci de milioane de euro, trasa in stil mafiot de o familie din Germania si cativa recidivisti romani. Ancheta “Romaniei libere” i-a dovedit pe initiatorii Caritasului care au declarat in mai putin de o saptamana ca MTS Leasing este in incapacitate de plata, nu inainte de a goli conturile din Romania. Calin Armen a fugit in Germania cu aproape 200 mii euro, cash, ultimii bani incasati de la clienti. Ieri la sediul firmei din Voluntari zeci de clienti ai Caritasului MTS cautau raspunsuri in fata unui sediu de firma sigilat si parasit. MTS Leasing a intrat in blocaj financiar, iar responsabilii au dat bir cu fugitii.

Peste 700 de oameni care au platit avansul – de zeci si sute de mii de euro fiecare – pentru o casa au ramas faliti. Banii nu au stat nici un moment in Romania, fiind platiti direct in contul unei banci din Germania. Andreea Raclea, director de marketing la MTS Leasing, a prins grai, declarand ca pagubele sunt de cel putin 50 de milioane de euro.

Bani carati cu avionul in Germania

Chiar in ziua publicarii anchetei in “Romania libera”, dr. Metzen Theobalt l-a chemat pe Calin Armen in Germania. Consilier in probleme financiare, expert in tepe si fidel familiei Metzen, Armen a plecat grabit a doua zi, nu inainte de a goli conturile firmei. Ultima teapa de o suta de mii de euro data de Caritasul german a fost in urma cu zece zile. Banii au fost saltati de Calin Armen si au luat drumul Germaniei, vineri, 1 iulie a.c. De luni nici un reprezentant al firmei nu este de gasit. Sute de persoane din toata tara inselate de MTS au venit la biroul firmei din Voluntari. Surpriza le-a fost mare cand au gasit sediul societatii sigilat de Politie, iar angajatii – in strada.
Printre romanii de vaza angajati la MTS Leasing de familia Metzen se regasesc doi tepari fosti colegi de celula in beciurile Politiei: Calin Armen, fost director la Compania Populara de Leasing, si Marian Fatu, arestat in urma cu mai bine de doi ani in lotul Dabela – afacerea RADET. Armen este consilierul personal pe probleme financiare al doctorului in tepe Metzen, iar Fatu – director adjunct al MTS Leasing.

Peste 700 de pagubiti

Majoritatea persoanelor pagubite de Caritasul MTS Leasing sunt persoane fizice care au platit avansuri de zeci de mii de euro pentru o casa. Exista insa multe firme care au semnat contracte de sute de mii de euro fiind acum in pragul falimentului. Nu putine sunt si firmele de constructii care au dat faliment pentru ca MTS nu le-a platit nici un cent. Prima societate de constructii angajata de MTS a dat faliment dupa cateva luni de la inceperea lucrarilor din cauza ca zecile de mii de euro investite in constructii nu au fost decontate. O alta societate a semnat un contract cu MTS Leasing in luna februarie a.c. pentru construirea unui sediu administrativ si a unei hale de productie tamplaarie PVC pe Soseaua Alexandriei. Dupa ce a achitat 100.000 euro, bani reprezentand avansul, taxele de procesare si management, beneficiarul a inceput constructia. Constructorul a emis doua facturi in valoare de 78.000 euro +TVA, conform stadiului lucrarilor efectuate.
Nici un cent nu a platit MTS, iar beneficiarul a ramas cu buza umflata. Tepuit cu 178.000 euro, omul de afaceri este in pragul disperarii. Un alt exemplu este constructia unui imobil in zona Parcului Carol, pentru care proprietarul a achitat un avans de 230.000 euro, iar MTS nu a decontat facturi de executare a lucrarilor de aproximativ 500 mii euro. Aceasta din urma persoana ne-a declarat sub protectia anonimatului ca paguba lui depaseste 800.000 euro.
Exemplele sunt multe si avem informatii ca sunt cazuri mai grave, insa pagubitii stransi ieri in fata sediului MTS din Voluntari ne-au declarat ca le este jena de ei insisi si de partenerii de afaceri.

MTS Leasing a fost autorizat de Ministerul Finantelor

Ministerul Finantelor Publice a autorizat la inceputul anului 2004 functionarea MTS ca firma de leasing in constructii imobiliare cu finantare externa. Autorizatia a fost prelungita si pentru anul 2005. Activitatea financiar-bancara a MTS Leasing nu a fost controlata nici un moment de institutiile din Romania. Caritasul german a tras teapa dupa teapa fara sa fie deranjat. Zecile de milioane de euro au ajuns fara control in Germania. TVA-ul a fost colectat de un agent fiscal desemnat de stat. Cat din acesti bani au fost corect rulati nu stie nimeni. Sunt foarte multe intrebari la care numai Ministerul Finantelor si Banca Nationala a Romaniei ar putea sa raspunda, evident daca vor.
Dimensiunile afacerii in care sunt implicate nume controversate si influente ale unor politicieni, procurori, judecatori, politisti, prefecti si oameni de afaceri lasa multe semne de intrebare. Publicam in acest sens cateva randuri culese dintr-o carte semnata de Cornel Dan Niculae.
“In aprilie 2004, premierul Nastase ii face un cadou lui Chirovici, declarand prin hotarare de Guvern “Marea Loja Nationala” a acestuia drept institutie de utilitate publica”. Ca urmare, masoneria primeste fonduri de la bugetul statului roman, ca si dreptul la un sediu central. Sef al masoneriei romane si oficial guvernamental, Chirovici l-a primit in Romania pe secretarul Marii Loje a Rusiei, Alexandr Kondyakov, prilej cu care s-au identificat “palierele” economiei romanesti in care urmeaza sa penetreze capitalul rusesc. Partia rusilor a fost deschisa de un alt mason roman, Calin Armen, nascut la Tibilisi – URSS, dar “frate” cu Chirovici. Controversat om de afaceri implicat in mai multe scandaluri financiare in Rusia, Armen este mason si partener de afaceri cu personaje din lumea interlopa bucuresteana. El este artizanul preluarii Bancii Romane Unirea de catre un grup de investitori apropiati serviciilor secrete ruse (mai multi ex-generali KGB) si masoneriei (la Banca Unirea devine presedinte, dupa o preluare in forta in urma falimentului programat al Bancii Populare Romane, un anume Alexei Voskoboi, consilierul omului de afaceri rus Arkadi Volski, bun prieten cu G. Paunescu, afiliat la B'nai B'riht). Calin Armen finanteaza revista Forum Masonic, editata de Marea Loja Nationala.”




Precizare

Asociatia Societatilor de Leasing din Romania a transmis redactiei ziarului “Romania libera” un comunicat de presa in care precizeaza ca MTS Leasing nu este membra a ASLR si recomanda celor interesati de finantarea prin leasing sa apeleze la societatile membre ale asociatiei, oferind totodata asistenta de specialitate.

Cele mai citite

Închisoare cu suspendare pentru trei activiști climatici care au vopsit cu spray portocaliu Poarta Brandenburg

Un tribunal din Germania i-a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pe trei activişti climatici care au împroşcat cu spray portocaliu coloanele...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

România, pe ultimul loc din UE când vine vorba de vaccinare împotriva HPV

România nu stă deloc bine la capitolul vaccinare împotriva HPV. Potrivit standardelor impuse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), țara noastră va avea nevoie...
Ultima oră
Pe aceeași temă