VIDEO+FOTO. Demonstrație de forță pe Flancul Estic. 5.000 de soldați NATO și 500 de mașini de luptă participă la cel mai mare exercițiu militar din România, Noble Jump 2017

Peste 4.000 de militari din 11 state membre NATO, inclusiv 1.900 de luptători din cadrul Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat (VJTF), se antrenează în aceste zile în poligonul Cincu din județul Brașov.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.06.2017 - 18:16

5.000 de militari din 11 state membre NATO, inclusiv 1.900 de luptători din cadrul Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat (VJTF), se antrenează în aceste zile în poligonul Cincu din județul Brașov.

Militarii au la dispoziție 500 de mijloace tehnice, printre care se numără transportoare blindate, elicoptere și tancuri.

"NOJP17 este un exerciţiu cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite de la Napoli la care participă aproximativ 5.000 de militari din zece țări aliate. Exerciţiul va testa capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan - RAP), în Bulgaria şi România", a anunțat Ministerul român al Apărării.

Exercițiul are ca scop antrenarea în comun a Forțelor Terestre. Dar pe parcursul acestuia, SUA vor oferi și sprijin aerian - similar celui din cadrul unui război real - asigurat cu elemente ale Brigâzii 12, care are în dotare elicoptere Apache, Black Hawk şi Chinook.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...