11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPeste 2.200 de persoane au fost ucise de la izbucnirea revoltelor din...

Peste 2.200 de persoane au fost ucise de la izbucnirea revoltelor din Siria, potrivit ONU

Peste 2.200 de persoane au fost ucise de la izbucnirea revoltelor din Siria, în luna martie, a declarat Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Navi Pillay, potrivit NewsIn.

Potrivit oficialului citat de BBC, noul bilanţ include 350 de decese anunţate de la începutul Ramadanului. În deschiderea unei sesiuni de urgenţă Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, Pillay a declarat: “Gravitatea actualelor încălcări (ale drepturilor omului – n.r.) şi atacurilor brutale împotriva manifestanţilor paşnici din ţară cer antenţia vostră”.

“Armata şi forţele de securitate folosesc în continuare forţa excesivă, inclusiv artileria grea, pentru a pune capăt demonstraţiilor paşnice şi a recâştiga controlul asupra locuitorilor din diferite oraşe”, a adăugat oficialul.

Ulterior, secretarul general al ONU Ban Ki-moon a declarat că este îngrijorător faptul că preşedintele Bashar al-Assad nu şi-a onorat promisiunea de a pune capăt operaţiunilor militare.

Declaraţiile au intervenit după publicarea unui raport ONU, luna aceasta, care a conchis că forţele de securitate siriene sunt vinovate de încălcarea drepturilor omului, ce poate reprezenta crime de război.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă