Peste 1.800 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti, în prima zi de Crăciun. Numărul apelurilor a crescut brusc în ultimele zece zile

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) a răspuns în prima zi de Crăciun la peste 1.800 de solicitări, majoritatea intervenţiilor fiind la persoane cu afecţiuni digestive, cardiace şi respiratorii.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 26.12.2016 - 16:33

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) a răspuns în prima zi de Crăciun la peste 1.800 de solicitări, majoritatea intervenţiilor fiind la persoane cu afecţiuni digestive, cardiace şi respiratorii, informează Mediafax.

,,Au fost 1.838 de solicitări venite la 112 pe probleme medicale în prima zi de Crăciun. Dintre acestea, 837 au fost urgenţe de cod roşu şi cod galben. Nu au fost mult mai multe afecţiunile digestive, faţă de afecţiunile respiratorii, cardio-vasculare, sau de altă natură. Am remarcat, însă, că de aproximativ 10 zile numărul solicitărilor au crescut peste măsură. Suntem la limita puterilor. Dacă în mod normal acţionăm cu cel mult 47 de echipaje, acum am ajuns să avem şi 58 de echipaje pe tură. De duminica trecută începând, numărul intervenţiilor zilnice este, în medie, de peste 1.800 de apeluri, cu un vârf, în Ajunul Crăciunului, de peste 1.900 de intervenţii", a declarat medicul Alice Grasu, coordonator SABIF.

Alice Grasu a mai precizat că, în acest moment, SABIF acţionează cu un deficit de personal de 47%, fapt ce poate duce la întârzierea unor intervenţii la cazurile care nu reprezintă urgenţă, neafectând, însă, intervenţiile la cazurile Cod Galben şi Cod Roşu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...