Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Percheziții DNA. Fraudarea bugetului de 420 milioane lei alocate SC Ape Canal Sibiu, unde IOHANNIS, ca primar, a fost membru în AGA. Vizați: oameni de afaceri și firme

Procurori anticorupție Alba fac, luni, 11 percheziții în București, Cluj și Brașov, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice, fiind suspectate de fraudarea fondurilor de peste 420 de milioane de lei ( fără TVA), alocate SC Apă Canal Sibiu, unde actualul președinte Klaus Iohannis a fost membru în adunarea generală a acționarilor în calitate de primar al Sibiului. Iohannis nu este implicat în fraude, spun surse judiciare. Prejudiciul ar fi de 7,7 milioane de lei.

Share

Ondine Ghergut 0 comentarii

Actualizat: 02.03.2015 - 17:21

Procurori anticorupție Alba fac, luni, 11 percheziții în București, Cluj, Prahova și Brașov, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice, suspectate de fraudarea fondurilor de peste 420 de milioane de lei ( fără TVA) alocate de la bugetul UE pentru SC Apă Canal SA Sibiu, unde actualul președinte Klaus Iohannis a fost membru în adunarea generală a acționarilor în calitate de primar al Sibiului.

Infracţiunile de corupție au fost comise în perioada 2011-2014, conform anchetatorilorIohannis, pe atunci primar al Sibiului, NU este implicat în fraude, spun surse judiciare. Prejudiciul ar fi de  7,7  milioane de lei.

Suspectați de fraudarea fondurilor europene  sunt doar firme din București, Cluj, Prahova, Brașov și patronii/administratorii acestora. Perchezițiile au loc la sediile firmelor și la domiciliile patronilor.  Firmele au făcut lucrări  de epurarea apei în Sibiu și Brașov, potrivit unor contracte încheiate cu  SC Apă Canal SA Sibiu.

 În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

​Stire în curs de actualizare

Citește totul despre:

Comentarii

loading...