15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPentagonul confirmă moartea a 17 membri Navy Seals după doborârea unui elicopter...

Pentagonul confirmă moartea a 17 membri Navy Seals după doborârea unui elicopter în Afganistan

Elicopterul american doborât vineri seara în Afganistan avea la bord 38 de ocupanţi, între care se aflau 17 soldaţi de elită din cadrul Navy Seals, potrivit unui bilanţ prezentat joi de Pentagon, care a făcut publice numele victimelor, relatează Mediafax.

Comandantul forţelor speciale a exercitat presiuni asupra Departamentului Apărării să le păstreze identitatea secretă, contrar practicii obişnuite a Pentagonului, care anunţă public numele fiecărui militar american ucis în misiune. Dar nu a obţinut câştig de cauză.

În afară de cei şapte membri ai forţelor speciale afgane şi de un traducător afgan civil, la bord de aflau 30 de militari americani, potrivit bilanţului Pentagonului, şi anume cinci soldaţi din cadrul forţelor terestre, care alcătuiau echipajul elicopterului Chinook, trei membri ai forţelor speciale aeriene şi 22 de puşcaşi marini.

Dintre cei 22 de puşcaşi marini, 17 făceau parte din Navy Seals, un corp de elită, de 2.300 de militari, ceilalţi cinci aparţinând altor forţe speciale din cadrul Marinei, care sunt ataşate Navy Seals, a precizat Pentagonul, care nu a oferit alte precizări.

Unii oficiali au declarat, sub protecţia anonimatului, că majoritatea membrilor Navy Seals făceau parte din unitatea “Team 6”, numită, între timp, DEVGRU, alcătuită din aproximativ 300 de oameni. Pentagonul a refuzat să confirme apartenenţa lor la această unitate, care a efectuat operaţiunea în care a fost eliminat Osama ben Laden, la începutul lui mai.

Militarii Navy Seals morţi după doborârea elicopterului aveau vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani. Majoritatea erau în vârstă de aproximativ 30 de ani.

Pierderea acestui elicopter şi a celor 30 de militari constituie, pentru coaliţia internaţională, cel mai sângeros eveniment de la începutul conflictului din Afganistan, în urmă cu aproximativ zece ani.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă