Manda: Pe lista prezentată de Dumitru Dragomir Comisiei de control a SRI sunt 65 de persoane, între care 11 jurnaliști

65 de persoane, între care 11 jurnaliști, care se află pe o listă prezentată de fost ofițer SRI Daniel Dragomir comisiei parlamentare de control al Serviciului Român de Informații. Astfel, urmează ca parlamentarii să decidă dacă îi cheamă sau nu la audieri.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 20.09.2017 - 16:02

65 de persoane, între care 11 jurnaliști, care se află pe o listă prezentată de fost ofițer SRI Daniel Dragomir comisiei parlamentare de control al Serviciului Român de Informații. Astfel, urmează ca parlamentarii să decidă dacă îi cheamă sau nu la audieri, informează Mediafax.

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a prezentat Comisiei parlamentare de control al Serviciului Român de Informaţii o listă cu 65 de persoane care ar trebuie audiate în comisie şi care ar putea să-i probeze afirmaţiile, pe listă fiind politicieni, ziarişti, oameni de afaceri şi cadre ale SRI. 

„Sunt 65 de persoane pe care am dorit să le comunic comisiei pentru a fi audiate”, a spus Daniel Dragomir, la încheierea audierii sale, el refuzând să dea nume ale persoanelor care se regăsesc pe acea listă.

Anterior, Dragomir a declarat că sunt mai mulţi acoperiţi în presă, dar că nu le va face public numele. A spus însă că a văzut ziarişţi care intrau şi ieşeau din biroul fostului adjunct SRI, Florian Coldea, nominalizându-i pe Dan Tapalagă, Dan Turturică şi Sorina Matei.

Totodată, preşedintele Comisiei SRI, Claudu Manda, a prezentat, miercuri, structura listei cu cele 65 de persoane invocate de fostul angajat SRI Daniel Dragomir, care cuprinde 11 jurnalişti, 15 politicieni, dar şi 12 persoane din Justiţie.

 

„Am primit lista de la domnul Dragomir cu cele 65 de persoane. Structura acestei liste, aşa cum am reuşit să o facem noi într-o analiză în cadrul Comisei, este următoarea: ofiţeri SRI şi foşti ofiţeri SRI – 11 persoane, oameni de afaceri – 13 persoane, presă – 11 persoane, Justiţie – 12 persoane, politică – 15 persoane, administraţie – 3 persoane. Vom decide să le invităm la audieri pe aceste persoane abia după ce vom parcurge împreună cu domnul Dragomir elementele pe care poate să le spună (...). Ne-au şocat numele. Persoana politică despre care Dragomir susţine şi va aduce probe în susţinea domniei sale că a beneficiat de susţinerea personelor şi instrumentelor pe care unii din angajaţi SRI le aveau la dispoziţie este un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor. (...)Avea funcţia de preşedinte al Camerei. A spus de persoane din conducerea SRI care au folosit acele culoare media despre care a făcut referire la televizor, dar spunea cum acele culoare media au fost folosite pentru a sprijini mediatic persoane politice, a dat exemplu, ne-a spus un nume. Aşteptăm la următoarea întâlnire dovezile şi probele”, a spus Claudiu Manda.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...