Pe Arges in jos, se spala bani frumosi

Trei nume grele ale mediului de afaceri din Arges dau cu subsemnatul pe la DIICOT. Cei trei, patronul "Argecom", Gheorghe Axinte, Leo de la Strehaia si Florina Anghelina, sefa TSD Curtea de Arges, sunt cercetati pentru savarsirea ...

Share

Stefan Dumitru Afrimescu 0 comentarii

28.05.2007 - 00:00
Trei nume grele ale mediului de afaceri din Arges dau cu subsemnatul pe la DIICOT. Cei trei, patronul "Argecom", Gheorghe Axinte, Leo de la Strehaia si Florina Anghelina, sefa TSD Curtea de Arges, sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de spalare de bani, evaziune fiscala si a altor fapte conexe.
Magistratii DIICOT s-au sesizat cu doua luni in urma, atunci cand patronul firmei de constructii "Argecom", Gheorghe Axinte, a achizitionat Crama Statiunii Vini-Viticole stefanesti. Ancheta a inceput de la respectarea normelor de organizare a licitatiei. Au urmat verificari ale afacerilor lui Axinte cu Universitatea Pitesti, de la care a incasat 338 miliarde lei, contravaloarea lucrarilor de constructie a noului campus universitar, situat in zona Targul din Vale, pe locul fostului circ al foamei, lucrari obtinute fara nici o licitatie, dar si asupra provenientei sumelor cu care a fost achizitionata SC "IPEE" Curtea de Arges. Imediat, Axinte s-a retras din conducerea CA al "Argecom", apoi si-a cesionat intregul pachet majoritar de actiunii detinut la SC "Fenster" SRL. Mai mult, in mediul de afaceri din Pitesti este tot mai vehiculat zvonul potrivit caruia Gheorghe Axinte si-ar fi cesionat si pachetul majoritar de 96,8% de la "Argecom". Incercarile noastre de a obtine un punct de vedere al lui Gheorghe Axinte s-au izbit de un zid al tacerii, motivatia fiind ca acesta este plecat din tara.
Alt dosar aflat in lucru la DIICOT Pitesti este si cel al odraslei bulibasei de Strehaia, Ion Mihai Stelica, zis Leo de la Strehaia. Acesta este cercetat tot pentru spalare de bani si evaziune fiscala, fapte savarsite in afacerile cu "Oltchim" Ramnicu Valcea si derulate prin SC "Lerox Grup" SRL Pitesti, unde a fost asociat cu Roxana Ple, originara din Pitesti. Potrivit magistratilor DIICOT, "Lerox Grup" a functionat doar din 2005 pana in iunie 2006, cand a fost vanduta de Leo de la Strehaia unui amic din Drobeta Turnu Severin. 

Citește totul despre:

Comentarii